Tinka tiek vaikams tiek suaugusiems - gaivus, lengvas ir greit pagaminamas.Panašus į pudingą.
Receptas:
500 g rabarbaro stiebų
100 g cukraus
50 g manų kruopų
2 kiaušinio baltymai
vanilininio cukraus
žiupsnelis druskos
Paruoštuos rabarbarus užpilame nedideliu kiekiu verdančio vandens ir užviriname. Suberiame manų kruopas ir ant mažos ugnies verdame 10-15 min. Prieš baigiant virti įberiame cukraus ir žiupsnį druskos.
Išsiplakame baltymus iki standžių putų ir sumaišome su karšta mase (maišome lengvai kaip maišytumėt biskvitą). Baltymai užsipliko, kremas pasidaro purus.Taip baltymus įmaišau kai verdu pudingą - pudingas, irgi gaunasi purus (išmokino močiutė Vokietijoj).
Išdedame į indelius ir atvėsiname. Puošiame vaisiais ar šokoladu, mėtos lapeliu.
Skanaus!
Šaltinis:Sena Gera Virtuvė
No comments:
Post a Comment