Išeina 8 riestainiai
Receptas:
280 ml šilto vandens
1 v. š. cukraus
1 v. š. druskos
21 g šviežių mielių
20 g sviesto, margarino ar aliejaus
500 g kvietinių miltų
Plikymui:
1-1,5 l vandens
10 g valgomosios sodos
Aptepimui:
1 trynys
2 v. š. pieno
Apibarstymui:
stambios druskos
galima ir sezamo sėklom pabarstyti
Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, cukrų, druską ir mieles. Gerai išplakite šluotele. Sudedate minkštą sviestą (galite ir tirpintą,tik ne karštą), miltus. Minkote 5 - 10 min., kol taps glotni, elastinga ir nelips prie rankų.
Tešlą padalinate į lygias 8 dalis. Iš kiekvienos dalies suridenate 50 cm ilgio
virvelę ir suraitot riestainį. Jeigu būtų sunku rutuliuoti virvelę, rankas lengvai pasidrėkinkite. Darbstalio nereikia barstyti miltais.
Suformuotus riestainius sudedate į blėkelę ar ant lentutės, uždengiate drobele ir paliekate 20 - 30 min, kad pakiltų. Recepte rašo, dar būtų gerai 30 min. į šaldytuvą dėti. Aš nedėjau.
Į blėką įtieskite kepimo popierių ir patepkite aliejumi.
Puode užvirinat vandenį, suberiate sodą.
Riestainius imkite po vieną atsargiai ir dėkite į verdantį vandenį 30 sekundžių.
Vartyti nereikia.Virti irgi nereikia ilgiau, užtenka 30 sekundžių. Matosi, kaip gražiai riestainiai išsipučia ir tarsi sutvirtėja.Verdant vanduo burbulioja, tarsi virtų riebaluose. Plačiu kiaurasamčiu išgriebkite ir dėkite į kepimo skardą.
Riestainius aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstykite druska (po nedaug), sezamais. Aš su druska persistengiau,iškepus riestainiams gavau perteklių nukrapštyti.
Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temp. 10 - 12 min.
Iškeptus atvėsinkite ant grotelių.
Atvėsusius, likusius riestainius sudėjau į maišelį. Kitą dieną buvo dar skanesni.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment