Monday 8 June 2015

RABARBARŲ UOGIENĖ



Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Reikės
1,5 kg rabarbarų lapkočių
1 kg cukraus
50 g cukruotų imbiero kubelių
gabalėlis šviežaus imbiero (nykščio dydžio)
1 a.š.aguonų sėklų (jei norite galite ir daugiau įberti)

Rabarbaro lapkočius nuplauname, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.
Šviežų imbierą nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais.
Rabarbaro, imbiero kubelius, cukruotus imbiero kubelius, aguonas suberiame į puodą ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 va. pastovėti, kad susidarytų sultys. Po to verdame vis pamaišydami, nugraibome susidariusias putas. Išvirus uogienei ją supilstome į iškaitintus stiklainius.
imbiero cukatai:


Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...