Tuesday 9 June 2015

PASKENDUOLIAI RAGELIAI


Radau dar vieną "paskenduolio" receptą,labai panašus į šitą(čia).Skiriasi tuo,kad šitame recepte vietoj aliejaus dedama grietinės ir pilama pieno.Iš šitos tešlos kepiau ir pyragą,ir bandeles, bet labiausiai patiko rageliai.

Receptas:

3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės pieno
2 v.šaukštai grietinės
120 g sviesto

2 v.š. cukraus
40 g mielių (naudokite tik šviežias)
van.cukraus

Mieles sumaišote su cukrumi (2v.š.), kad suskystėtų.
Ištirpinate sviestą, į jį supilate pieną, įdedate grietinės, suberiate miltus, įmušate kiaušinius. Galiausiai supilate mieles. Gerai išmaišote. Aš virtuviniu kombainu minkau apie 10 min. Jei matote , kad reikia tešlai miltų- dadėkite, tik nepadarykite per kietą nes pastebėjau, kad kuo tešla kietesnė tuo ilgiau kyla iš vandens. Tešla man visada iškildavo per 15 min., bet paskutinį kartą,net buvau išsigandusi, kad išvis neiškils,iškilo po 1,5 valandos. Išminkius, suformuojate rutulį ir skandinate į šaltą vandenį - rutulys nusėda į indo dugną( indą ėmiau 6 litrų talpos).


Pažiūrėjus į indą matosi kaip iš dugno kyla maži burbuliukai.Tešlos iškilimas gali trukti nuo 15 min.iki 1,5 val.
 Kartais iškilęs kamuolys būna išsižiojęs(pastebėjau taip būna, kai tešla būna padaryta labai minkšta) todėl tešlą išimkite atsargiai abiem rankomis,nespaudykite.

Ant stalo pasiberiate kokią gerą saują miltų. Iškilusį rutulį ištraukiate iš vandens  ir dedate ant miltų, paminkote. Jei limpa tešla prie rankų dar pasiberkite miltų.Tešla gaunasi elastinga , minkšta.
Tešlą dalinate į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojate į 28 cm skritulį ir supjaustote į 8 dalis.



Apibarstote cukrumi ir cinamonu arba galite ant trikampio plačios dalies uždėti uogienės ar šokolado gabalėlį ir suvynioti iki plonojo galo - gaunasi ragelis.










Ragelius dedame ant skardos,išklotos kepimo popieriumi, uždengiame rankšluoščiu ir padedame šiltai pakilti. Dažnai panaudoju saulėtą vietą ant palangės.

Iškilus bandelėms aptepu ir barstau sezamo sėklomis (labai jas mėgstu). Bandelėms aptepti naudoju trynio ir grietinės mišinį ( 1 trynys, 1 a.š. grietinės ar grietinėlės).
Kepti įkaitintoje 180 C karštumo orkaitėje apie 15 min.
P.S. rekomenduoja tešlą skandinti įvyniotą į marlę.Nesu nė karto vyniojusi ir manau, kad nereikia.

Skanaus!

šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...