Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Man patinka duona su raugu,o ši duonelė ypatinga tuo, kad į ją įmaišoma plikinio,todėl ji išlieka ilgai šviežia, puri ir drėgna.
Kaip paprastai pasidaryti raugą rasite:čia O kas turite jo,tai iš vakaro uzsimaisykite(pamaitinkite).
Kvietinis raugas:
145 g kvietinių miltų
145 g šilto vandens
30 g raugo starterio (kurio turite atsidėję nuo paskutinio kepimo )
žiupsnis druskos
Plikinys:
70 g kvietinių miltų
355 ml vandens
11 g druskos
Pagrindinė tešla:
Raugas
Plikinys
500 g kvietinių miltų 1050 tipo
1 trynys
70 g sviesto
170g moliūgų tyrės
1 kiaušinis aptepimui (aš netepiau)
moliūgų sėklų apibarstymui
Raugą užmaišome ir paliekame kambario temperatūroje 15-20 val. rūgti.
Plikiniui paruošti imame verdančio vandens ir užplikome miltus.Gerai išplakame, uždengiame ir paliekame atvėsti.
Moliūgą supjaustyti gabalėliais ir nedideliame vandens kiekyje išverdame minkštai.Vandens pilu nedaug, kad verdant visas išgaruotų ir nereikėtų nusunkti. Moliūgus sutriname iki tyrelės.
Sviestą ištirpinti,atvėsinti.
Visus produktus sudedate į vieną indą ir maišote su mikseriu ar virtuviniu kombainu 10 min.Jei man atrodo, kad tešla perdaug skystoka bemaišant užmetu porą valgomų šaukštų miltų.Tešla matote gaunasi tąsi. Padedate šiltai, kad pakiltų 2,5 val. Kas valandą permaišykite.
Tešlą sukrečiate į riebalais pateptą formą.
Kildinate kol dvigubai padidės.
Aptepate kiaušiniu ir apibarstote moliūgų sėklom.
Čia kepiau keksų formoje,labai patiko ši forma.
Jei norite suformuoti kepaliuką, tai maišant reiktų pridėti daugiau miltų(tik per daug kietą tešlą nepadarykite).
Kepkite įkaitintoje iki 250 C orkaitėje 10 min., sumažinate karštį iki 180 C ir kepate toliau 50 min.
Galima valgyti su sriubom ar sumuštiniams daryti.
Skanaus!
šaltinis:čia
No comments:
Post a Comment