Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Geriau šio sūrio nedaryti,nes kartą paragavęs negali sustoti.Ir kas jį sugalvojo,tikrai turėjo gerus skonio receptorius.Ir dabar rašydama jaučiu jo skonį.Daugiau nedarau,nebent velykoms padarysiu.Nedarau, nes nemoku protingai valgyti(saiką prarandu).Užtektų suvalgyti griežinėlį,ar ant salotų užsidėti.Suvalgai griežinėlį ir tramdai save ,kad gana.Na ir kaip reik iškęsti, kai tau akyse vis sūris stovi,tai už valandos nutari, kad reikia dar kartą paragauti.Ir taip kiekvieną kartą- pasaka be galo.
Geriau šio sūrio nedaryti,nes kartą paragavęs negali sustoti.Ir kas jį sugalvojo,tikrai turėjo gerus skonio receptorius.Ir dabar rašydama jaučiu jo skonį.Daugiau nedarau,nebent velykoms padarysiu.Nedarau, nes nemoku protingai valgyti(saiką prarandu).Užtektų suvalgyti griežinėlį,ar ant salotų užsidėti.Suvalgai griežinėlį ir tramdai save ,kad gana.Na ir kaip reik iškęsti, kai tau akyse vis sūris stovi,tai už valandos nutari, kad reikia dar kartą paragauti.Ir taip kiekvieną kartą- pasaka be galo.
Sūris riebus, saldaus skonio,o nuo kaimiškų kiaušinių įgyja geltoną spalvą.Kai pirmą kartą paragavau, aš jį pavadinau - mandras sūris.
Receptas:
2 litrai saldaus pieno(riebumas nesvarbu)
1 v.š. druskos
400 g grietinės
5 kiaušiniai
Į puodą pilate pieną ir paliekate kaisti kol užvirs.
Į dubenį supilate grietinę, įmušate kiaušinius, įberiate druskos, išplakate šluotele. Ir kai tik užvirs pienas šį plakinį supilate į verdantį pieną. Maišote apie 5 min.,kol susidarys varškė. Jeigu norite - įberkite aguonų,razinų.
Sutraukia tokiais dideliais dribsniais.Varškę išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sūrmaišį. Paslegiate. Jeigu vakare padarydavau ,tai paslėgtą laikydavau per naktį. Jeigu ryte padarydavau, tai užtekdavo pusdienio. Įdėjus į šaldytuvą jis pasidaro kietas.
P.S.Maži kvadratėliai įsispaudžia ant sūrio nuo vaflinio sūrmaišio.Yra toks audinys iš medvilnės-vaflinis audinys.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment