Tuesday 23 February 2016

NEPAPRASTAS MORKŲ PYRAGAS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų
Sėdžiu prie kompiuterio,bandau pradėti rašyti receptą, tik staiga šast- elektra dingsta.Pasaulio pabaiga.Tuoj įžiebiam vaškines ir parafinines žvakes,lyg tai ir neblogai, bet kyla klausimas ką veikti prie tų žvakių.Knygos nepaskaitysi,recepto neparašysi-kilovatų per maža.Nutariam - eiti miegoti.Būtų normalu-10 val. vakaro.Tokiu laiku normalūs žmonės eina miegoti, bet mes kitokie-save priskirčiau prie naktibaldų.Gulim,vartomės, tampom antklodes,tai šalta, tai karšta ir kažkaip  "išlenda" toks pokalbis apie pasaulio stebuklus.Mes žinome,kad yra septyni pasaulio stebuklai, bet Jūs ar žinote, kad yra 7šlykščiausi,,pasauliostebuklai"kurie griauna visatą(paskaitykit čia ).Bet kodėl šį vakarą nėra šviesos...? Tik staiga blykst - įsijungia šviesa(ne visur buvo išjungti jungikliai),įsižiebė, kaip kalėdinė eglutė.Pagaliau šviesa! -8 ,,pasaulio stebuklas".Keliuosi ir einu užbaigti ką pradėjus rašyti. 

Šis pyragas,patikėkit manim-labai labai skanus.Pertepus kremu galite patiekti kaip tortą.Pyragas gaunasi didelis,anot autorės:"amerikietiškai didelis,todėl galite kepti iš pusės produktų.Arba iš visos normos, du atskirus papločius".
Kepiau iš visos normos.Pyragą kepiau silikoninėje rožės formoje,visa tešla netilpo.Iš likusios tešlos iškepiau  nemažai keksiukų.
Receptas:
tešla:
300 ml aliejaus neutralaus
300 g cukraus(aš ėmiau 200 g balto ir 100 g rudo)
500 g kvietinių miltų
4 dideli kiaušiniai
2a.š.sodos(nugesinti su 1v.š.actu)
1v.š.cinamono
1a.š.druskos
2 stiklinės tarkuotų morkų(stiklinės talpa-250)
270 g konservuotų ananasų (500 ml indelis)
100 g smulkintų graikiškų riešutų

Kremas:
300 g varškės
100 ml grietinėlės
60 g cukraus pudros
1a.š citrinos žievelės
1a.š.citrinos sulčių

Kiaušinius, cukrų, druską išplakti iki purumo. Aliejų supilti per kelis kartus.
Suberti miltus, nugesintą sodą, tarkuotas morkas, pjaustytus ananasus ir pasmulkintus riešutus.

Kepimo forma apvali 26 cm. Dugną iškloti kep popieriumi.
Kepti iš anksto įkaitintoje 175 laipsn.temperatūroje- 60-70 min.
Pyragą paliekame pravėsti formoje. Išėmus iš formos dedame ant grotelių. Atvėsus aptepame kremu.
Kremą galite tepti  ant pyrago viršaus bei pertepti per pusę.

Kremas:Visus ingredientus sudėti į vieną dubenį, blenderiu gerai ištrinti.

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.Būtinai pažiūrėkit didesnėj nuotraukoj koks gražus pjūvis.

P.S.morkas tarkuokite nei per stambiai ,nei per smulkiai.

Riešutus labai patogu pakočioti kočėlu tam pačiam maišelį arba tarp dviejų popieriaus lapų.Nesutrinkite į miltus.
Skanaus!



šaltinis:čia


I sit by the computer, trying to find the start for a new recipe when suddenly the unexpected happens – we lose the power in house! The end of the world. We rush to light candles both wax and paraffin. The issue seems resolved, however, another question comes to mind- what to do now with no power…? Reading books are out of question, writing a new recipe either – insufficient amount of kilowatts…. It is decided- time to go to bed as after all it is 10 pm already. Normal people are in beds at this time, but we are different. I consider us being night-birds. We lay, we roll and we keep turning over and over, pulling and fixing the duvet as it is too cold and soon enough too hot. Look now the discussion of the World Wonders emerges. We all know there are 7 of them, but did you know there are also 7 Most Disgusting Wonders of the Word that destroy our planet (Read here)? But then the inevitable happens and get annoyed and wondering why the electricity did had to disappear this very evening when unexpectedly it is back on! Apparently I left couple switches on and all house is lit as Christmas tree. Finally electricity – perhaps the “8th Wonder of the World”. I get up and go to finish what I have started writing.

Believe me, this cake is so so so delicious! Good variation would be spreading the cream if craving for something more moist and creamy. Be aware the cake comes out huge, and according to the author of this recipe “American big”. So you can use only half of the ingredients and products. Or alternatively two cakes.

Recipe
Base:
300ml natural oil
300g of sugar (I used 200g white and 100 brown)
500g of wheat flour
4 large eggs
2 small spoons of soda powder (with added 1 large spoon of vinegar)
1 large spoon of cinnamon
1 small spoon of salt
2 glasses grated carrots (about 250 ml glass)
270 g canned pineapple
100 g grated walnuts

Cream:
300 g cottage cheese
100 ml cream
60g of sugar powder
1 small spoon of grated skin of lemon
1 small spoon of squeezed lemon juice

Eggs, sugar, salt mix together until you get light and fluffy texture. Add oil in parts, not all at the same time. Put in the flour, soda, grated carrots, cut pieces of pineapple and finally walnuts.

Baking tray is oval 26 cm. Place baking paper on the bottom. Bake in already pre heated oven on 175 degrees for about 60-70 mins. After, let the cake to cool off while it is still in the baking tray and finally spread the cream either all over or cut it in half and spread it inside.
Cream:
All the ingredients go to one bowl, blend together.

Cooking advice:

  • Grate carrots with medium size grater.
  • Rolling pin is incredibly comfortable and useful tool to crush the walnuts while they are still in a bag or just speared them between two pieces of paper.  

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...