Tuesday 16 February 2016

KOLDŪNAI-I

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas:
tešla:
1 kiaušinio trynys
žiubsnis druskos
250 ml kefyro/ nat.jogurto ar rūgšto pieno
1/4 a.š. valg.sodos
450-500 g miltų
1 v.š.aliejaus

įdaras:
125 g vištienos file
150 g žalių bulvįų(nevirtos)
1 vid.dydžio svogūnas(apie 30g)
15 g žalių lašinukų
mairūno ( geriau būtų žalias)
j.pipirų maltų

Tešla: į dubenį dedate trynį, druską, pilate kefyrą, aliejų, beriate sodą.Viską gerai išmaišote.Tuomet po truputį beriate miltus. Iš pradžių maišote med.šaukštu ar mentele ir kai jau sunku bus maišyti tešlą išverskite ant miltais pabarstyto stalo. Pradedate minkyti rankomis,vis pridedant miltų.Miltų nereikia per daug pridėti-tešla turi gautis minkšta,elastinga(nei per kieta ,nei per minkšta). Aš tešlą visada padarau  vos vos limpančią prie rankų.Geriau miltų dadėti, jei būtina,tešlai pailsėjus.Tešlą pridengiate drobule ar įvyniojate į maistinę plėvelę ir paliekate 30 min.pailsėti.
Ant stalo pasiberiate miltų, perminkote tešlą,padalinate į keturias dalis. Iš vienos dalies iškočiojat virvelę ir supjaustote nedideliais gabalėliais(vienas gabalėlis sveria apie 45 g ).



Tą gabalėlį iškočiojate į apvalų blynelį. Dedate po šaukštelį įdaro ,formuojate koldūnus. Koldūnų kraštelius paspaudžiu šakute. Koldūnus dėkite ant miltais pabarstytos lentutės. 



Arba galite iškočioti apvalų blyną ir išspausti taure ar puodeliu.. 
Dėti į pasūdytą verdantį vandenį.Virti apie 8- 10 min. Aišku,kai vėl užverda koldūnai ugnį primažinkite,kad smarkiai nekunkuliuotų.


Išvirus išgriebkite lauk ir dėkite į dubenį,užmeskite gabalėlį sviesto ar įpilkite šlakelį aliejaus ,atsargiai permaišykite.

Įdaras: Mėsą imkite tokią kokią Jūs mėgstate. Mėsmale sumalate mėsą, žalią bulvę (irgi mėsmale), svogūną, lašinukus. Įberiate priekonius, mairūno.Gerai išmaišote.
mėsmalė:
Koldūnus patiekti galite su grietine,su keptais svogūnais,su spirgučiais.

P.S.Šį kartą turėjau graikiško jogurto,tai ėmiau pusės stiklinės jogurto ir pusės stiklinės šilto vandens(į tešlą pilti).

Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...