Tuesday 9 February 2016

KREMINĖ BUROKĖLIŲ SRIUBA

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Paskanaukite kreminės burokėlių sriubos su rytietiška gama.
Receptas:
500 g virtų ar keptų orkaitėje burokėlių
4 - 5 saliero stiebai
400 ml kokoso pieno
500 ml daržovių sultinio 
2-3 skiltelės česnako
1 v.š. kalendros sėklų (naudojau indiškus prieskonius-Rogan Josh Masala)
1 svogūnas
1 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos sulčių dar skaniau būtų laimo sultys(žalia citrina)
vietoj citrinos galite paskaninti tamsiu balzamininiu actu
druskos, juodųjų pipirų
šiek tiek čili pipirų
pistacijų (galima ir nedėti)

Burokėlius naudoti virtus ar keptus orkaitėje.Orkaitėje kepti burokėliai yra sodresnės spalvos,turi įvairesnį ir kvapnesnį skonį (juose esantis cukrus karamelizuojasi), būna mažiau vandeningi. Burokėlius reikia švariai nuplauti, suvynioti į foliją ir šauti į orkaitę. Kepti 200 C temperatūroje - apie 1-2 va.- priklausomai nuo burokėlių didumo ir šviežumo. Burokėlius imti vienodo dydžio.
Svieste ir aliejuje 2- 3 min. pakepti pjaustytus salierų kotus, smulkiai pjaustytus česnakus ir svogūnus.Užpilti daržovių sultinį, įberti grūstas kalendrų sėklas  ir pavirti 8-10 min., kol suminkštės daržovės. Po to supilti kokoso pieną , sudėti smulkiai pjaustytus ar tarkuotus burokus. Viską sutrinti blenderiu ar virtuviniu kombainu.Sutrintą masę užvirinti,įpilti citrinos sulčių, paskaninti pipirais, įberti pjaustytų kalendros ar petražolių lapelių.
Prieš patiekiant sriubą apibarstyti pistacijų riešutais.
 salierų kotai:


P.S.Vietoj daržovių sultinio pyliau vandenį.Paskaninau indiškais prieskoniais -Rogan Josh Masala. Į jo sudėtį įeina kūčia prieskonių:kalendra, paprika, kuminas, česnako milteliai, juodas kardamonas,cinamonas, imbieras, lauro lapai, j.pipirai, gvazdikėliai, ciberžolė ....

Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...