Sunday 21 February 2016

MĖSOS DUONA "MARMURINIS"


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas labai paprastas-lengvai paruošiamas, bet rezultatas Jus nustebins.Tokiu patiekalu ir šventinį stalą papuošite,ir kasdieniniam stalui tiks.

Receptas:
20 g želatinos
1 v.š.saldžios paprikos miltelių
1,5 v.š.druskos
3 skiltelės česnako
500g vištienos file (naudojau vištienos krūtinėlę)
0,5 a.š. juod.pipirų
1a.š sausų krapų( aš dėjau šaldytų)
Manau prieskonių galite dėti kokie Jums patinka.Man patinka vištiena aštresnio skonio , todėl dar dadėjau indiškų prieskonių-Rogan Josh Masala(kalendra,paprika,kuminas,juodas kardamonas,cinamonas,lauro lapai ir kt.prieskoniai).
Žele imkite smulkesnę.

Švarią vištienos mėsą supjaustote kubeliais.

Ant mėsos beriate paprikos miltelius, pipirus, krapus, dedate smulkiai pjaustytus česnakus, užberiate sausus želatino miltelius (nereikia mirkyti nei tirpinti), druską. Viską gerai išmaišote.
Paruoštą masę sudedate į kepimo rankovę, susukate į storą dešrą. Suveržiate galus,rankomis gerai paspaudote(sutrambuojame) ir tvirtai užrišate. Aš dar įvyniojau į foliją. Užrišti taip tvirtai, kad kepant neišbėgtų  sultys lauk.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 C temp,- 50 min.
Iškepus palikti atvėsti formoje. Kai atvės dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kitą dieną jau galite skanauti. Galite valgyti su salotomis,daryti sumuštinius... na, Jūs jau sugalvosite kur dėti :).

P.S.Nereikia slėgti.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...