Saturday 20 February 2016

OBUOLIŲ LAZANIJA

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas:
1 pak.vanilininio pudingo
500 ml pieno
40 g cukraus
400 g varškės
žiubsnelis gvazdikėlių
3 kiaušiniai
500 g nuluptų obuolių
9 lazanijos lapai
cinamono apibarstymui
smulkintų migdolų
Įsijungti orkaitę ties 180oC.
 Į puodą pilate pieną (apie 50 ml pasilikite pudingui išmaišyti), dedate 1 v.š.cukraus, kaitinate kol užvirs.Tuomet supilate pudingą išmaišytą  50 ml piene, maišyti kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
Varškę išmaišyti su likusiu cukrumi, gvazdikėliais ir atvėsintu pudingu.Po vieną įmušti kaišinius. Masę gerai išmaišyti.

Obuolius nulupti,išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis ar gabalėliais.
Forma - 19x26 cm.Ištepti sviestu.

 Pirmą sluoksnį dėti varškės - pudingo masę, tada uždedate lazanijos lapus,  varškės-pudingo masę ir dedate obuolių sluoksnį. Ir taip toliau viską sus-
luoksniuojate, užbaigiate varškės-pudingo mase. Ant viršaus užbarstote cinamono ir, jei turite galite užbarstyti baltu kristaliniu cukrumi (šis cukrus kepant neištirpsta, palieka kristalų formoje) ir pasmulkintais migdolais.





Kepti 30-40 min.



Skanu valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

P.S.Varškę šiame recepte neblenderuokite,  netrinkite - geriau palikite grūdėtą. Lazanijos lapai paima drėgmės iš obuolių,varškės, todėl iškepę yra minkšti, švelnaus skonio. Skanaus!

Šaltinis:Ratgeber Frau und Familie

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...