Saturday 30 January 2016

VOKIŠKI MEDUOLIUKAI" LEBKUCHEN"

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Receptas:
250 g kvietinių miltų
85 g sumaltų migdolų
3a.š. prieskonių mišinio meduoliams
1 a.š.malto cinamono
1a.š.kepimo miltelių
1/2 a.š.sodos
200 ml medaus
85 g sviesto
1/2 stiklinės cukatų (cukruotų apelsino ir citrinos žievelės)
Sumaišyti kartu sausus ingredientus- miltus, maltus migdolus ir prieskonius.
Sviestą ir medų dėti į puodą ir pašildyti kol sviestas ištirps ir masė taps vientisa.
Masę atvėsinti-ji turi būti šilta.
Pravėsus masei suberti sausus ingredientus(miltus, migdolus, prieskonius), cukatus.
Išmaišyti.Tešla turi būti lipni.Tešlą pridengti medžiagine drobele ir palikti kambario temp.atvėsti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temp.
Skardą iškloti kep.popieriumi.
Kad tešla neliptų prie rankų - padrėkinkite vandeniu.
Iš tešlos suformuoti graikiško dydžio rutuliukus, sudėti ant kep.skardos.Rutuliukus šiek tiek paplokite. Kepdami meduoliai kils ir platės, todėl palikite tarp meduoliukų tarpelius.
Aš  tešlą dėjau ant  kepimui skirtų vafliukų. Labai patogu.Vafliukai valgomi kartu su meduoliukais-nereikia jų nulupti. Aš pirkau juos Vokietijoje, net nežinau ar jų yra pirkti Lietuvoje.

Kepti maždaug 15 min.,ne ilgiau. Kepant ilgiau pasidaro kieti.

Iškepus dėkite ant grotelių,atvėsinkite.
Atvėsus meduoliukams viršų padenkite šokoladiniu glajumi.



Tokius meduolius galima išsikepti 2 sav.prieš Kalėdas.Juos reikėtų laikyti uždarame inde,tuomet jie išsilaiko minkšti iki Kalėdų.

Skanaus!

šaltinis:http://www.mojewypieki.com/przepis/lebkuchen

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...