Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
200 g tuno file
1 kiaušinis
1,5 v.š. džiuvisėlių
1 nedidelis svogūnas
1 a.š.garstyčių pastos
1-2 a.š.kaparėlių( suteikia sūrumo,rūgštumo)
1 v.š. citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
1 a.š.garam masala(indiški priekoniai)
saujelę pjaustytų petražolių(arba kalendros lapelių)
druskos, j.pipirų
aliejaus kepimui
Tuną sumalti mėsmale.Česnaką,svogūną petražoles susmulkinti. Kaparėlius, taipogi, pasmulkinti.Visus ingriedientus sudėti į dubenį, paskaninti druska bei pipirais. Rankomis išmaišyti, suformuoti nedidelius kotletukus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepti ilgai nereikia - po 1 min. iš abiejų pusių.Jei norite daugiau apskrudusių - kepkite ilgiau.Šiaip, tunas yra valgomas pusžalis.
Padažų šiems kotletams nereikia, ir taip jau gausiu barti, kad tuną paverčiau kotletu. Kokia negarbė tapti kotletu, bet man Jūs atleiskite - nemėgstu aš pusžalės mėsos.Geriau jau man kotletukas ir dar su pikantišku skoniu.
O, čia iš tuno dariau suktinukus:
Skanaus!
No comments:
Post a Comment