Tuesday 19 January 2016

KOTLETAI IŠ TUNO

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
200 g tuno file
1 kiaušinis
1,5 v.š. džiuvisėlių
1 nedidelis svogūnas
1 a.š.garstyčių pastos
1-2 a.š.kaparėlių( suteikia sūrumo,rūgštumo)
1 v.š. citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
1 a.š.garam masala(indiški priekoniai)
saujelę pjaustytų petražolių(arba kalendros lapelių)
druskos, j.pipirų
aliejaus kepimui


Tuną sumalti mėsmale.Česnaką,svogūną petražoles susmulkinti. Kaparėlius, taipogi, pasmulkinti.Visus ingriedientus sudėti į  dubenį, paskaninti druska bei pipirais. Rankomis išmaišyti, suformuoti nedidelius kotletukus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepti ilgai nereikia - po 1 min. iš abiejų pusių.Jei norite daugiau apskrudusių - kepkite ilgiau.Šiaip, tunas yra valgomas pusžalis.
Padažų šiems kotletams nereikia, ir taip jau gausiu barti, kad tuną paverčiau kotletu. Kokia negarbė tapti kotletu, bet man Jūs atleiskite - nemėgstu aš pusžalės mėsos.Geriau jau man kotletukas ir dar su pikantišku skoniu.
O, čia iš tuno dariau suktinukus:



Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...