Tuesday 12 January 2016

KOPŪSTŲ PYRAGAS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
500 g žalių kopūstų(apie vidutinio dydžio galvutė)
30 g sviesto
1 poro 
1 galvutės svogūno
Užpilas:
5 v.š.grietinės
3 v.š.majonezo
3 kiaušinių
maltų j.pipirų
0,5 a.š malto kumino
6 v.š.miltų(apie 75 g)
1 a.š.druskos
0,5 a.š.sodos
1 a.š.acto
2 v.š.alaus(nepyliau)
1 v.š.sviesto formos ištepimui

Orkaitę įkaitinti iki 200 temp.karščio.
Formą ištepti sviestu.

Mano forma buvo ovalo formos,keramikinė,atspari karščiui 23x18x6 cm dydžio.
Imti vidutinio dydžio baltagūžį kopūstą.Supjaustyti ar sutakuoti tarka šiaudeliais.Supjaustyti kubeliais svogūną, žiedeliais porą. Kopūstus sumaišyti su svogūnais, įberti žiupsnį druskos.Kopūstus patrinti (pamaigyti) rankomis ,kad būtų minkštesni.
Į išteptą formą sudėti kopūstus, su rankomis gerai suspausti juos.
Ant kopūstų gabalėliais sudėlioti sviestą.
Užberti pjaustytus porus ir užpilti paruoštą užpilą.




Užpilui: imti grietinę, majonezą, kiaušinius, įberti druskos, pipirų. Paplakti šluotele, suberti miltus ir supilti sodą nugesintą actu.Viską gerai išmaišome ir užpilame ant kopūstų viršaus. Kepti 30- 40 min.

Išėmus iš orkaitės galite apibarstyti pjaustytomis petražolėmis, svogūnų laiškais.
P.S. prieskonius berkite kokie Jums patinka.
Aš sodą nugesinau actu pagardintu peletrūnu.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...