500 g žalių kopūstų(apie vidutinio dydžio galvutė)
30 g sviesto
1 poro
1 galvutės svogūno
Užpilas:
5 v.š.grietinės
3 v.š.majonezo
3 kiaušinių
maltų j.pipirų
0,5 a.š malto kumino
6 v.š.miltų(apie 75 g)
1 a.š.druskos
0,5 a.š.sodos
1 a.š.acto
2 v.š.alaus(nepyliau)
1 v.š.sviesto formos ištepimui
Orkaitę įkaitinti iki 200 temp.karščio.
Formą ištepti sviestu.
Mano forma buvo ovalo formos,keramikinė,atspari karščiui 23x18x6 cm dydžio.
Imti vidutinio dydžio baltagūžį kopūstą.Supjaustyti ar sutakuoti tarka šiaudeliais.Supjaustyti kubeliais svogūną, žiedeliais porą. Kopūstus sumaišyti su svogūnais, įberti žiupsnį druskos.Kopūstus patrinti (pamaigyti) rankomis ,kad būtų minkštesni.
Į išteptą formą sudėti kopūstus, su rankomis gerai suspausti juos.
Užberti pjaustytus porus ir užpilti paruoštą užpilą.
Užpilui: imti grietinę, majonezą, kiaušinius, įberti druskos, pipirų. Paplakti šluotele, suberti miltus ir supilti sodą nugesintą actu.Viską gerai išmaišome ir užpilame ant kopūstų viršaus. Kepti 30- 40 min.
Išėmus iš orkaitės galite apibarstyti pjaustytomis petražolėmis, svogūnų laiškais.
P.S. prieskonius berkite kokie Jums patinka.
Aš sodą nugesinau actu pagardintu peletrūnu.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment