Tuesday 12 January 2016

"DAKTARIŠKA" VIŠTIENOS DEŠRA

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Tradicinės virtos dešros mėgėjams siūlau "Daktarišką" vištienos dešrą.Dažnam kyla klausimas ,kas ją sieja su daktarais.1936 m.Rusijoje(TSRS) buvo paskelbta "Daktariškos" dešros receptas.Ji buvo skiriama(išrašydavo receptą) ,kaip maisto papildą ,nuo pilietinio karo nukentėjusiems dalyviams.Kartais pasiekdavo ir tuščias parduotuves.O čia paskaitykite, apie septynis komunizmo stebuklus.
500 g vištienos krūtinėlės
100 ml grietinėlės(10 arba 20 %)
2 česnako skiltelės(smulk.supjaustytą)
2 kiaušinių baltymų
3-5 v.š.burokėlių sulčių(30 ml)
1 a.š.bulvių krakmolo (aš nedėjau)
1 a.š. druskos
j.pipirų(maltų)
šiek tiek kardamono
šiek tiek aitrios paprikos( maltos)
Mėsą permalti du kartus mėsmale.Toliau į blenderį(smulkintuvą) sudėti viską kartu kas parašyta recepte ir sublenderuoti iki vienalytės masės. Būtinai reikia blenderuoti(sutrinti) blenderiu, nes kitaip neišgausite vientisos masės.

Ant kepimo popieriaus išversti paruoštą masę.

Suformuoti standžiai  pailgą dešrą. Galite formuoti ir dvi trumpesnes- bus patogiau patalpinti į puodą.Galuose užrišti virvute.

Tuomet suvynioti į maistinę plėvelę ir surišti virvute,įtempiant gerai,dešrą.
Kaip rišti -pasižiūrėkite čia(įrašo pabaigoje rodo).
Dešrą dedame į puodą, užpilame vandeniu. Mano dešroms, šiek tiek, puodas buvo per ankštas.

 Kaitiname tol,  kol vandens temperatūra pakils iki 75^temp. Sumažiname ugnį ir toliau 1 val. kaitiname 75^ temp.Jei neturite termometro,tai vanduo turi vos vos judėti.Praėjus pusvalandžiui dešrą apverskite į kitą pusę. Jei bus storesnė dešra ilgiau kaitinti. Baltymai nesikoaguliojas prie tokios temperatūros,dešra gaunasi švelnaus skonio, nesukietėja.Visur rašo , kad verda 30 min. Čia jau Jūs nuspręsite virti ar kaitinti.
Išimti iš puodo, nuvarvinti, atvėsinti ir dėti į šaldytuvą. Slėgti nereikia. Kitą dieną skanaujame. Neiškenčiau, ragavau dar šiltą.

Suvartokite per 3-4 dienas,atminkite,kad ši dešra be konservantų todėl ilgai neišsilaikys-apgleivės ilgai laikant.
Labai skanu pakepti pjaustytą  ant sviestuko keptuvėje.
P.S. Įpylus į masę burokėlių sulčių neišsigąskite, kad masė tokia raudona,kai išvirsite - bus vo vos rusva.
Blenderis:

Sėkmės!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...