Friday 29 January 2016

MOLIŪGAI MARŠKINĖLIUOSE

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Iš pradžių norėjau šį receptą pavadinti Chačapuriu.Vėliau supratau,kad mums toli iki gruziniško Chačapurio.Tada galvoju, kad būtų neblogai- moliūgai marškinėliuose,juk gi turime silkę pataluose,obuolius skarelėse.Tešlos receptą pasiskolinau iš gruzinų,o įdarui idėją pametėjo nuo rudens užsilikęs moliūgas.Ne bet koks, o pats skaniausias iš visų moliūgų - muskatinis.Kai valgai šitos rūšies moliūgą nereikia sustabdyti kvėpavimo ir savęs įtikinėti, kad jis tikrai man labai skanus.
Tešla:
250 ml rūgpienio
0,5 a.š sodos
1 v.š. acto(nugesinimui)
žiupsnis druskos
2 v.š.aliejaus
1 trynys(nebūtinai)
3 stiklinės miltų

Į dubenį supilti rūgpienį, supilti nugesintą actu sodą, aliejų, įberti druskos, įdėti trynį, suberti miltus.Viską pamaišyti mediniu šaukštu.Tešla gaunasi limpanti prie rankų. Ant stalo pasiberti saujelę miltų ir rankomis stengtis  suformuoti kamuolį.Jeigu matote ,kad tešla gavosi perdaug minkšta - įminkykite dar miltų.Tešla turi gautis tąsi, šiek tiek limpanti prie rankų.Nepadarykite per kietos tešlos.
Suformuotą kamuolį įvyniokite į maistinę plėvelę ar polit.maišelį ir pastatykite kambario temperatūroje 30 min. ar 1 val. pailsėti. Jeigu norite ilgiau laikyti - dėkite į šaldytuvą.
Prieš kočiojant, tešlą padalinkite į dvi dalis.
Geriausia kočioti tiesiai ant kepimo popieriaus.
Vieną tešlos gabalėlį dedate ant kepimo popieriaus,ant tešlos užbarstyti miltų ir iškočioti maždaug 33 cm dydžio paplotį.

Per vidurį papločio dėti pusę įdaro.Įpjaunate tešlos kraštuose.

Tešla tą įdarą apgaubkite,tik viršuje palikite nedidelę angą(plyšį) garui išeiti.

Viską atsargiai suploti.Gaunasi 20 cm suplotas pyragaitis.
Tą pyragaitį kartu su kepimo popieriumi dedate į kepimo skardą,viršų patepti aliejumi.

Taip pat suformuojate antrą paplotį.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 C temp.30 min., kol paviršius ims gražiai rusvėti.

Įdaras:
500 g moliūgo
50 g džiovintų spanguolių
2 v.š. medaus(pyliau pienių medaus)
0,5 apelsino žievelės
0,5 apelsino sulčių
1 v.š.citrinos sulčių
200 g mocarelos arba varškės
1 kivis

Moliūgą sutarkuoti burokine tarka,mocarelą suplėšyti smulkiais gabalėliais, kivi nulupti ir supjaustyti gabalėliais, įtarkuoti apelsino žievelės, įspausti apelsinų , citrinų sultis ir paskaninti medumi ar kitokiu mėgiamu sirupu.Viską išmaišyti.
Gavosi labai skanus įdaras, norėjosi valgyti vieną.


Pyragą galima valgyti tiek šiltą,tiek šaltą.
Iš šios tešlos kepiau keptuvėje paplotėlius .Gavosi labai skanūs, minkštučiai.
P.S.Kartą kepiau ir be varškės,tik su moliūgais.Įdarą galite variuoti visokiais vaisiais ar daržovėmis.Labai skanu moliūgai su džiovintais obuoliukais(pamirkyti juosvandenyje).
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...