Monday, 3 October 2016
SALDUS ČILI PADAŽAS
Padažo paragavus atrodo, kad liepsnos išeis per visas ertmes, bet valgant su žuvies,kiaulienos ar paukštienos patiekalais degina , bet ne taip stipriai. Man tai labai patiko.
Prieš pradedant pjaustyti pipirus būtinai užsimaukite gumines pirštines.Jau tas jų macnumas...ui.
Niekada nepamiršiu tos istorijos kaip Vokietijoje restorane užsisakiau velnio šašlyką.Visada stengdavaus užsisakyti aštrų patiekalą ir vis neįtikdavo aštrumas - beveik jo nejusdavau.Vieną kartą pasiūlė pabandyti velnio šašlyką(Teufel Spieß).Na, tuomet įkliuvau:prakaitavau, bėgo snarglys.Suvalgiau tik mėsą ,daržovių net neliečiau.O kai paklausė ar ne per aštru apsimečiau,kad nieko,nieko viskas normaliai.
Receptas:
12 čili pipirų ankščių
4 skiltelės česnako
1/4 a.š. jūros druskos
5 v.š. šviesaus ryžių acto(galite imti baltojo vyno acto).Ėmiau ryžių actą nes jis yra švelnesnio skonio.
250 ml vandens
10 v.š. cukraus
Čili ankštis supjaustyti smulkiai kartu su sėklytėmis.Česnakus smulkiai supjaustyti. Jei turite akmeninę trintuvę galite česnakus, pipirus ir druską patrinti kartu.
Actą, vandenį, ir cukrų puode užvirinti.Sudėti čili pipirus,česnakus ir druską ir ant lengvos ugnies virti apie 30- 40 min. Baigus virti aš šiek tiek pablenderavau(nebūtina). Išpilstyti į švarią tarą.
Gerų pojūčių!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
No comments:
Post a Comment