Monday 3 October 2016

OBUOLIŲ - JUODAUOGIO ŠEIVAMEDŽIO UOGIENĖ



Prisiskynus šių uogų - gerai nuplaukite, nuskabykite nuo šakelių.Žiūrėkite, kad būtų visos uogos prinokusios, JUODOS spalvos!!!Geriau būtų, kad pasi,,googlintumėte,,ir pasiskaitytumėt apie šį augalą.Čia, Jums, ne koks agurkas ar pomidoras,o vaistinis augalas.
Sirupas(pasiskaityti čia)turi tokį specifini kvapą, galbūt man taip atrodo,o ši uogienė gaunasi kvapni ir skani.

Receptas:
800 g j.šeivamedžio uogų (nuskabytų)
1 kg rūgščių obuolių
500 ml obuolių sulčių
apie 1,5 kg cukraus
1-2 citrinų sultys ir žievelės

Uogas nuskabyti, iš obuolių išimti sėklytes, supjaustyti mažais gabalėliais.
Į puodą dėti uogas,obuolius, supilti obuolių sultis ir virti kol vaisiai bus minkšti.
Pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų sėklelių. Pamatuoti tyrės kiekį ir 1:1 santykiu įberti cukraus. Įpilti citrinos sultis, įtarkuoti žievelės. Pavirti 10 min., nugraibyti putas ir išpilstyti į švarius stiklainius. Sandariai uždaryti.

Gavosi 4 vnt. 0,5 l stiklainiukai.
Vis dėlto, valgykite saikingai, peršalus, pajutus pirmuosius gripo požymius, o ne kabinkit šaukštais ar pyragus kepti.Yra ligų prie kurių jų negalima valgyti. Dvi žiemos praėjo- nesirgau, net slogos neturėjau.Kai tik pajaučiu , kad galėjau peršalti  ar pradeda kutenti gerklę- tuoj geriu arbatos, po valandos dar atsigeriu, ir taip kelis kartus kol pajaučiu ,kad man geriau. Labai gerai dar žiemą pagerti ir šaltalankio sulčių.Tai va,man geriausi vaistai  nuo gripo ir peršalimo ligų šeivamedžio  ir šaltalankio uogos.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...