Tuesday 25 October 2016

INDIŠKA KARIO PASTA - JALFREZI


Rudenį prisigaminu aš įvairių tų pastų.Labai patogu, kai norisi greičiau ką pasigaminti.Verdi moliūgų, žuvienės sriubos, ar gamini kokį indišką patiekalą, šaukšteliu pakabini pastos tik šliukšt į puodą ir turi skonių.Viskas viename.Rašo, kad galima nusipirkti, bet aš nesu niekur užmačiusi.Prieskoniai yra ypatingai svarbūs mano virtuvėje, neužtenka vien tik lauro lapų, j.pipirų ar česnako.Gal turiu indiško kraujo?Vaikystėje, tikriausiai prisižiūrėjau per daug indiškų filmų,būsiu pasigavusi kokį geną :).
Kario pastos rūšių yra daug:korma pasta, Rogan Josh pasta, tikka masala pasta, Vindalo pasta.Visos gaminamos vienodai tik keičiasi jų sudėtis.Apie kitas pastas rasite labai aiškiai aprašyta :čia
Pirma, pasiruošiame kepimui:2 arbat.šaukšteliai kumino sėklų/ 1 a.š.rudųjų garstyčių sėklų(ėmiau paprastų)/ 1 a.š.ožragės sėklų/ 1 a.š.kalendros sėklų.
Į sausą keptuvę suberti priekonius.Kaitinti tol kol pradeda skleisti nepaprastą aromatą, sėklytės pradeda spragsėti,nuolat pamaišyti.Greit iš keptuvės, kad nesudegtų išpilate į grūstuvę ar malūnėlį ir viską sumalti iki miltelių.

Antra: 2 skiltelės česnako(nulupti)/ nykščio dydžio gabaliukas šviežio imbiero(nulupti ir sutarkuoti)/ 1 a.š. ciberžolės miltelių(kurkumos)/ 0,5 a.š. druskos/ 2 - 5 v.š.žemės riešutų aliejaus/ 2 v.š.pomidorų pastos/ 1 šviežias(nedžiovintas) čili pipiras( su sėklom)/.Šiuos prieskonius sumaišyti su sausais ir viską gerai pertrinti grūstuve ar virt.kombainu iki vientisos masės.Aliejaus pyliau tiek, kad gautusi košelė(pasta),tuomet ir malėsi geriau.

P.S.Žemės riešutų neturėjau tuomet pyliau ryžių aliejaus(tokį tik turėjau)  ir įdėjau 1 a.š. žemės riešutų  sviesto.

KREVEČIŲ KARIS 



No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...