Wednesday 19 October 2016

PIEVAGRYBIŲ KREMINĖ SRIUBA


Paragavę šios sriubikės tikrai ilgai nepamiršite jos skonio.Tokia kreminė, švelni kaip aksomas.Virkite kiekvieną dieną - nereiks nei pamiršti,nei prisiminti.Valgydami juos tikrai neprarasite atminties, kadangi juose yra tokia svarbi maistinė medžiaga-cholinas, kuri yra naudinga miegui,mokymuisi, atminčiai ir raumenų judėjimui.Ir kalorijų mažai:100g tik 25kcal,o kur dar mineralai,vitaminai (daug B grupės),baltymai.Vien žodžiu,tikra bombikė.
Reikės:
300g šviežių pievagrybių
1 mažo svogūno
40 g sviesto
2 v.šaukštus kviet.miltų
1 l vištienos sultinio arba naudokite iš kubelių
druskos, pipirų
125 ml grietinės
1 arba 2 kiaušinio tryniai
1 a.š citrinos sulčių
petražolių
Smulkiai supjaustyti svogūnus ir pievagrybius.
Ištirpinkite puode sviestą, suberkite svogūnus ir grybus,troškinkite 5 min.
Supilkite sultinį(šiek tiek pasilikite miltams praskiesti).Virti ant silpnos ugnies 15 min.
Keptuvėje miltai pakepinami su riebalais arba sausi ant mažos ugnies taip , kad jų spalva beveik nepasikeistų.Pakepinant pranyksta žalių miltų kvapas, susitraukia jų baltymai ir miltai su vandeniu nesudaro kleisterio. Pakepinti miltai sutirština sriubą ir sustabdo sriuboje vitamino c irimą. Pakepintus miltus atskiesti sultiniu, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti į sriubą 5-10 min. prieš virimo pabaigą.Pilant į kitokias sriubas būtų gerai dar perkošti.
Kaip supratote,pavirus sriubai 10 min.supilti pakepintus miltus ir dar pavirti 5 min.
Blenderio pagalba ar virtuviniu kombainu sutrinti sriubą.
Vėl puodą statote ant viryklės,sriubą pagardinate druska ,pipirais.Grietinę išplakate su tryniu ir supilate į sriubą.
Sriubą kaitinate iki užvirimo.Nukelti nuo viryklės.

 Patiekti apibarščius petražolėmis ar tarkuotu sūriu, ar sūrį su pelėsiu, ar su skrebučiu.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...