Friday, 21 October 2016
OBUOLIŲ VARŠKĖS PYRAGAS
Pasiūlysiu savaitgaliui išsikepti skanų,kvapnų varškės obuolių pyragą.Pagaminti paprasta, greitai, neišeikvosite daug energijos.Gera palepinti namiškius pačios keptu pyragu.
Reikės:
tešla padui
125 g kambario temp.sviesto
100 g cukraus
1 trynys (baltymą sudėsit į varškę)
250 g miltų
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. šalto vandens(kad tešla suliptų,nebyrėtų)
Užpilas:
250 g varškės(kokio riebumo-patys pasirinkit)
100 g cukraus
1 pakelis vanilininio pudingo miltelių
3 kiaušiniai(atskirti baltymus)
200 ml grietinės
3 dideli obuoliai(ėmiaiu antaninius)
cukraus pudros apibarstymui
Tešlos ruošimas:
Sviestą, cukrų ir trynį ištrinti mikseriu.Suberti miltus su kepimo milteliais,šlakelį šalto vandens(nepadauginkit vandens).Šaukštu pamaišykit ir rankomis baikit suformuoti kamuolį.
Imate 26 cm nusegamais šonais apvalią kepimo formą, dugną išklojate kepimo popieriumi.2/3 tešlos pirštais išspaudot ant dugno, kitą dalį 3 cm aukščio išklojate šonus. Pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.Išėmus iš šaldytuvo pabadykite dugną šakute.
Įdaras:
Obuolius nulupti , supjaustyti skiltelėmis.
Varškę, cukrų,trynius ir pudingo miltelius, grietinę blenderiu ištrinti.
Baltymus išplakti iki standžių putų(įdėti baltymą likusį nuo tešlos) ir sumaišyti su varškės mase.
Paruoštą įdarą užpilti ant tešlos. Ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles, nereikia jų specialiai spausti į tešlą,užteks kiek pačios panirs.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje - 190C apie 40-50 min.
Atvėsinkite, užbarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
No comments:
Post a Comment