Sunday 14 August 2016

TRUPININIS PYRAGAS



Šis senas geras receptas padės Jums sunaikinti senas, užsilikusias uogienes.Pas save rūsyje taipogi, padariau reviziją.Taigi,nutariau, šiemet nevirsiu jokių uogienių- visos uogos keliaus vyno gamybai.Jau pupsi kampe du gražuoliai: vienas juodas ,kitas- raudonas(juodųjų ir raudonųjų serbentų).Ateis ir jų eilė sunaikinimui.  Netvarka rūsy - lentynos linksta,etiketės blunka,uogienės šaukiasi pagalbos-nenori likti senmergėmis.Darom tvarką...čiumpam senas uogienes, o kas jų neturi tegul naujų išsiverda ir kepam šį pyragą.Kepti labai paprasta, o skonis labai puikus.

Receptas:

2 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto arba margarino
2 v.š.grietinės arba majonezo
200 g cukraus
žiupsn.druskos
400 - 450 g kvietinių miltų
1 a.š.kep. miltelių arba 0,5 a.š. sodos
apie 300 ml uogienės

Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos , purios masės. Įmušti kiaušinius ,po kiekvieno gerai išplakant.Sukrėsti grietinę,  įberti druskos, viską gerai išmaišyti, suberti miltus išsijotus su kep. milteliais.Iš pradžių pamaišot šaukštu,užbaigiate minkyti rankomis. Miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet nebūtų per kieta, tad nepadauginkite jų. Imate 1/3 tešlos, suformuojate dešrelę, įsukate į maistinę plėvelę ir dedate į šaldiklį 30 min.(kol sukietės).
Kepimo skardą ėmiau 34x37 cm dydžio. Jūs galite imti kiek didesnę , arba mažesnę. Nuo skardos dydžio priklausys - kepinys bus storesnis ,ar plonesnis.
Likusią tešlą paskleiskite ant skardos pateptos sviestu arba išklotos kep.popieriumi.Tešlą galite iškočioti arba paskleisti tiesiog rankomis.Tešlos kraštus galite šiek tiek kilstelėti į viršų(padaryti bortelius), kad uogienė nenubėgtų.
Skardą išklojus tešla užtepkite uogienę ir užtarkuokite burokine tarka sušalusią tešlą.Jeigu tešla nelabai sukietėtų, sunku būtų tarkuoti, tuomet aptrupinkite rankomis(gnaibant mažais gabalėliais).

Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 laipsn.temp.25 - 40 min.kol viršus gražiai parusvės.
Kepinį supjaustyti karštą.Pjaustyti galite kaip norite: juostelėmis, rombais ,kvadratėliais. Po to leisti atvėsti.
Skanaus!
Pyragą kepiau su vyšnių uogiene.
P.S.jeigu dėsite sodos-prieš dedant į tešlą sumaišykite su grietine.

Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...