Super geras receptas.Žuvytė gavosi švelnaus skonio ir ne per sūri. Pagal šį receptą galima sūdyti ir silkę.
Kas yra ta sardinė? Neišvaizdi, mažytė, riebi jūrinė žuvis.Drįsčiau sakyti, pas mus nepopuliari. Mes mieliau renkamės nelaisvėje antibiotikais auginamas egzotines žuvis.Na, kiekvienas turime teisę į laisvą pasirinkimą. Ši žuvis mažytė, neišvaizdi, bet yra tikra mineralų bomba, turinti omega-3 rūgščių.Ją nelengva nuvalyti, nes jų odelė labai plonytė.Jei šviežią valote- pamerkite į ledinį vandenį, o jeigu šaldytą - valykite šiek tiek atitirpus.Sardines galima kepti, virti, konervuoti, rūkyti ir sūdyti.
Reikės:
1 l vandens
5 v.š.druskos
3 a.š. cukraus
1 a.š garstyčių grūdelių
5 lauro lapų
10 kvepiančiųjų pipirų
20 juodųjų pipirų
1 v.š. kalendros sėklų
5 gvazdikėlių
2 v.š. aliejaus
1 kg žuvies
Į puodą supilti vandenį ir suberti viską kas surašyta recepte.Kai vanduo užvirs pavirti 5-7 min. Marinatą atvėsinti.
Sardinę nuskusti(žvynus), išimti žarnas, nuplauti.
Užpilti atvėsintu marinatu, paslėgti ir statyti šaltai.
Po paros jau galite skanauti.
Skanaus!
O kur pasigauti?? Pirmą punktą pamiršai :) :)
ReplyDeleteO tu isplaukus.
Deletegaminu situo receptu manau bus liuks as tik cesnako dadejau skiltele
ReplyDelete