Monday 15 August 2016

ŠOKOLADINIS CUKINIJŲ PYRAGAS



Šiandien buvo žolinės - padėka žemei už derlių ir grožį. Užrūstinom mes gamtą- lyja ir lyja... neleidžia ūkininkams nuimti derliaus.Ai,nepradėkim dejuoti, dar to nebuvo, kad Motulė Žemė paliktų mus badauti.
Šiai progai iškepiau nepaprastą šokoladinį cukinijų pyragą.

Receptas:
300 g kvietinių miltų
200 g cukraus
120 g labai minkšto sviesto
2 kiaušiniai
2 a.š.kep.miltelių
200 g cukinijos
200 ml grietinės
100 g juodojo šokolado
100 g j.šokolado glazūrai
30 g baltojo šokolado glazūrai

Įjungti orkaitę 170 laipsn.temp.
100 g šokoladą sukapoti .
Nuvalyti cukiniją - išimti sėklas, jei žievė stora ją nulupti. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ar dar smulkesne tarka,apibarstyti žiupsniu druskos, šiek tiek palikti pastovėti. Vėliau rankomis nuspausti sultis.

Šį kartą nenaudojau mikserio - viską maišiau dubenyje.

Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinį,po kiekvieno gerai išsukti.
Sudėti grietinę ir vėl gerai išmaišyti.Toliau sudedam cukiniją, šokoladą ir miltus su kep.milteliais.Išmaišyti.
Kepimo skardelę 31x12 cm iškloti kep.popieriumi.Supilti tešlą ir kepti 55 - 60 min.



Iškepus atvėsinti ir aptepti tirpintu šokoladu.

Skanaus!
P.S.labai gražiai atrodo pyragas ,kai cukiniją sutarkuojate su žievele tik žiūrėkite , kad cukinijos žievelė būtų minkšta.Subrendusių cukinijų žievė būna kieta.
Mėtų lapelius aptepiau kiaušinio baltymu ir apibarščiau cukraus pudra.Galima taip paruošti betkokius žiedlapius ar lapelius .Jie sukietėja , nebesuvysta.
Su Žoline!

Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...