Saturday 5 December 2015

SAUSAS PIENIŲ VYNAS


Dabar, tikrai, pienių niekur neprisiskinsite, kaip toj pasakoj - žibučių ieškoti žiemą.Turiu laiko tai ir rašau. O, atėjus pienių žydėjimo metui , nepamirškite šio įrašo nes vynas tikrai nepaprastas , bet paprastai padaromas. Pienės - ir vaistas , ir maistas. Pasinaudokite, nieko nekainuojančiomis gamtos teikiamomis gėrybėmis - prisiskinkite šių nuostabių žiedelių.Pritariu, sunkus darbas, reikia pririnkti daug žiedų, užtrunka ir ne visada pasiseka surinkti per vieną kartą reikiamo kiekio.O,  palikti kitai dienai valyti  tikrai netinka. Pastebėjote, kad nuskintas žiedas jau kitą dieną pradeda pūkuotis,tokie žiedai jau nebetinkami naudoti. Radau labai gerą patarimą, išbandžiau - labai praktiškas patarimas. Nukarpius žalią dalį, likusius geltonus žiedlapius sudėti į polietileninius maišelius , gerai užsandarinti ir dėti į šaldymo kamerą.
















 Surinkus reikiamą kiekį žiedų, galėsite išsitraukti iš šaldymo kameros ir gaminti vyną ar išsivirti pienių medaus. Pienių medaus išsiviriau visai neseniai - žiedlapiai atrodė  kaip ką tik surinkti.

I trijų litrų stiklainį prikemšame pienių žiedų( sluoksniuojant su 250 g cukraus), pastatome ant saulėtos palangės 3 savaitėms. Po to nukošiame per marlę ( aš išspaudžiau lėtaeige sulčiaspaude), neišsigąskite gausite rudą skystį. Į jį ipilame vieną litrą natūralių obuolių sulčių.Supjaustome su žievele 4 citrinas( gerai nuplaukite su soda), pridedame 250 g medaus viską išmaišome, uždengiame plastmasiniu dangteliu ir paliekame ramybeje tamsioje vietoje. Po keturių mėnesių turėsite sausą, skaidrų, gintarinės spalvos vyną. Jaučiasi lengva rūgštelė, medaus skonis.
Šiuo vynu galėsite  ne tik mėgautis ilgais žiemos vakarais, bet ir pavaišinti garbingą svečią.
Sėkmės !

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...