Thursday 8 January 2015

OMLETAS


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Amžina klasika.Ir kaip ją bekeptumėm, su priedais ar be jų, keptuvėje ar orkaitėje vis vien man lieka kiaušinienė.
Sako,kad kiaušinių per daug nesveika valgyti.Bet ko  tie maisto žinovai neprišneka.Vieną kartą sako,kad trynius valgyti,kitą kartą - baltymus.Taip ir nesutaria,kas pirma atsirado - višta ar kiaušinis.

Receptas:
10 kiaušinių
0,5 ltr.pieno
druskos

Kiaušinius su pienu ir druska išplakti. Nereikia plakti iki putų, tiesiog paprastai išplakti.Čia, svarbus - pieno ir kiaušinių santykis. Kepimo formą imkime gilesnę (tada ir kiaušinienė gausis storesnė), ištepkime sviestu,supilkime plakinį  ir dėkime į įkaitintą orkaitę. Mano kepimo skarda buvo 19 x 24 cm. Kepti 180-200 C laipsnių temperatūroje, 30 - 35 min.


Skanaus!

Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...