Thursday 22 January 2015

OBUOLIŲ VIRTINUKAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Virtinukai gavosi it šilkiniai, skanūs, minkšti, su lengva rūgštele.
Jei patieksite su išmone , tikrai niekas neatsisakys paraugauti  patiekalo.
Receptas:

500 g obuolių
1 didelis kiaušinis
30 ml pieno
1-2 v.šaukštai cukrus
150 g miltų
žiupsnis druskos

Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, įpilti pieną,įberti cukrų ,įdėti lengavai išplaktą kiaušinį,suberti miltus.Tešla turi gautis tiršta. Jei tešla gavosi per skysta , miltų dėkite dar. Man gavosi bendros masės  778 g.

Arbatinį šaukštelį pamerkiate į vandenį ir kabinate  tešlos su kaupu.Šaukštelį merkiate į vandenį prieš kiekvieną tešlos pakabinimą (nelimpa prie šaukštelio).

Tešlą dėkite ant delno, su tuo pačiu šaukšteliu apdailinkite. Galite  nedailinti ,o mesti tiesiai į vandenį, tik jie bus negražūs, apsišerpetoję.

Apdailintą gumulėlį ,su tuo pačiu šaukšteliu  pakabinkite nuo delno ir meskite į pasūdytą verdantį vandenį.Virkite apie 2 min.Vieną virtinėlį išimkite ir patikrinkite ar nėra žalias viduriukas.

Valgyti galima su grietine, jogurtu, su sviestu, dėti į saldžią sriubą , su apelsininėmis slyvomis iš čia. Aš patiekiau su keptais karamelizuotais bananais.

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Skanaus!



Šaltinis :čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...