Tuesday 20 January 2015

DŽIOVINTOS SLYVOS,TROŠKINTOS APELSINŲ SULTYSE




Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Šitą "radinį" įtraukiau į geriausių receptų dešimtuką.Pamačiusi šį receptą iškart nusprendžiau,kad kepsiu medaus tortą su slyvomis.Gavosi toks skonių derinys,kad kam teko ragauti visi mėgavosi skonių gama.

Receptas:
500 g džiovintų slyvų
2  apelsinai
1- 2 cinamono lazdelės
Džiovintas slyvas dėkite į puodą, ant viršaus supilkite išspaustas apelsino sultis, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir cinamono lazdeles. Dar užpilti vandens tiek, kad jis vos apsemtų visas slyvas, bet ne daugiau.
Puodą statyti ant viryklės ir virti ant silpnos ugnies apie penkias minutes. Uždengti dangčiu ir palikti atvėsti.
Pravėsus slyvom,išimti cinamono lazdeles ir pastatyti į šaldytuvą per naktį.
Galite valgyti su košėmis , su jogurtais,  paskaninti mėsos patirkalus,  ar mėsos vyniotinius  kepti tortus, net ir vienas valgyti.
Čia, puošti slyvomis kepti obuoliai:

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

P.S.kai verdate perdaug nemaišykite, labai atsargiai pajudinkite, kad nepadarytumėt košės.

Skanaus!




Šaltinis:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...