Sunday 12 February 2017

SVIESTINIAI SAUSAINIAI- Scottisch shortbread



Receptas:
180 g sviesto (1 pakelis),kambario temper.
60 g cukraus pudros
180 g kvietinių miltų
75 g ryžių miltų arba smulkių manų kruopų (aš naudojau ryžių miltus)
0,5 citrinos žievelės
1 a.š vanilės ekstrakto
1-2 v.š.šalto vandens
šokolado gabalėlių
cukraus pudros pabarstymui

Cukraus pudrą naudoju tik sausainiams puošti ar cukrinei masei daryti, o šiaip visada susimalu kavos malūnėliu.Nemalu iki miltų,tik šiek tiek pasmulkinu.Čia naudokite tik sviestą , jokių margarinų.
Sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su kitais ingredientais.
24 cm skersmens formos(su nuimamais kraštais) dugną ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.Po to tešlą sudėti į formą ir rankomis išlyginti po visą formos dugną.Šaukštu, stikline , ar kokiu kočėliuku gerai ją suplokite( sutrambuokite).
Tešlą subadykite šakute ar dantų krapštuku ar dar kuo ir peiliu supjaustykite į lygias dalis.Į kiekvienos dalies platųjį kraštą įspauskite po šokolado gabalėlį.

Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 C 25-30 min.

Iškepus nuimti formos kraštus , dar kartą peiliu supjaustyti(pjaukite per tas  pačias linijas  kur padarėt prieš kepimą).

Palikti formoje visiškai atvėsti.

Apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!

link:čia

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...