Tuesday, 11 April 2017
PISTACIJŲ PYRAGAS
Pyragui reikės:
100 g minkšto sviesto
150 g išgliaudytų pistacijų( sukapoti iki trupinių, kelias pasilikite pyragui papuošti)
225 g kvietinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
200g cukraus
4 kiaušiniai
100 ml pieno
2 apelsinų žievelės
sirupui:
100 g rudo cukraus
2 apelsinų sulčių (apie 200 ml)
Pirmiausia įsijungiate orkaitę ir nustatote 180 laipsn.temperatūrą.
Susmulkinate pistacijas.
Viename dubenyje sumaišote sukapotas pistacijas, miltus , kepimo miltelius.
Kitame dubenyje- kambario temperatūros sviestą ištrinate su cukrumi. Įmušate vieną po kito kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant. Įtarkuojate apelsino žieveles.Tarkuojate tik viršutinę dalį.Balta dalis duoda kartumą.
Suberiate sausus produktus ir įmaišote pieną.Tešlą sukrečiate į formą.
Kepimo formą imate atsegamais šonais 23 cm skersmens dydžio.Šonus patepate sviestu, o dugną išklojate kep.popieriumi.
Kepate 30 - 40 min.
Iškepus pyragą palikite pravėsti formoje.Prieš nuimant formos šonus ,aštriu peliu apipjaukite aplink šonus, kad nebūtų prilipęs.
Sirupas.Cukrų verdate su apelsinų sultimis,kol sutirštės.Pyragą apipilti karštu sirupu. Pyrago viršų pabadau medine lazdele, kad geriau susigertų sirupas.Viršų papuoškite pistacijomis.
Skanaus!
P.S.Apelsinų žieveles būtinai nuplaukite valg.sodos tirpalu.Kažkur buvau skaičiusi, kad vaisius plauna indų plovikliais ,tikrai to nedarykite.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]
Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra. Koriukas labai skanus, nėra labai sald...
-
Retas kuris yra girdėjės apie itališką raugą - lievito madre. Gražiai skamba, o išvertus reiškia,, motininės mielės,Galėtumėm ir mes...
-
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų. Sako,jei metus nesinaudoji daiktu - mesk lauk.Dabar įsitikinau,kad šis d...
No comments:
Post a Comment