Thursday 9 February 2017

ALBERTO SAUSAINIAI



Kodėl šie sausainiai taip vadinas negaliu pasakyti,tik žinau , kad vokiečių virtuvėje gerai žinomi.
Drįsčiau teigti, kad vyriškio sugalvotas receptas,nerasite moteriškos fantazijos-tokie paprasti,traškūs, lengvai ir greit padaromi ir turi vanilininį sviestinį skonį.Pradedam.

175 g kvietinių miltų
125 g bulvių krakmolo
65 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
1 pakelis vailininio cukraus *
3 v.š. pieno
1 a.š.kepimo miltelių

Miltus išsijoti su kep.milteliais. Sviestą ar margariną tarkuoti burokine tarka vis pabarstant miltais.Tuos miltus su sviestu dar patrinkite tarp pirštų.Geriausia būtų tešlą maišyti virt.kombainu su kapojimo peiliu. Miltuose padarote šulinėlį į kurį įmušti kiaušinį, įberti cukraus, druską, van.cukrų, įpilti pieno.Tam šulinėlyje šakute  skystus ingredientus pamaišote. Minkyti pradedate iš išorės į vidų (nuo krašto miltus beriate ant šulinėlio).Tešlą suformuojate, įvyniojate į plėvelę , 30 min. dedate į šaldytuvą.
Tešlą iškočioti 0,5 - 1 cm storio. Jeigu kočiojant tešla lips prie kočėlo, tuomet tšlą kočiokite per plėvelę. Su bulvių tarkavimo tarka išspausti skylutes arba subadyti šakute.

Šita tešla subadyta spygliuotu kočėlu:



Tešlą supjaustyti kvadratėliais, ovalo ar apvalios formos.



Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 190 C  12- 15 min.


Šaltinis:iš knygos,,KOCHEN international,,  Lingen 1 dalis
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...