Friday 27 January 2017

BANDELĖS BRIOCHE SU CITRININIU KREMU



Mielinės prancūziškos bandelės brioche(tariasi lietuviškai-brijošė).
Per daug nekomentuosiu apie jas.Iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip įprastos mielinės bandelės keksiukų formos ir dar su špyga.Bet kai jų paragauji nieko nebesupranti-jos akimirksniu pranyksta burnoje.Išsikepkite vienąsyk ir suprasite ką aš norėjau pasakyti.O kaip buvo linksma jas formuoti,tas špygutes kaišioti.Vyras dalyvavo stebėtojo ir valgytojo vaidmenyje,kelis kartus bėgo žiūrėti kaip kya jos ,o kai iškepė neleido gerų nuotraukų padaryti.Kaip katinas trynėsi ir niurzgė: - nu kada aš jų gausiu(šiaip jis retai valgo sadumynus ir nė motais jam ką aš kepu).


230 g kvietinių miltų
25 g cukraus
1/4 a.š.druskos
1 citrinos žievelės
50 g minkšto sviesto
2 vid.dydžio kiaušiniai

įdaras:
citrininio kremo(lemon curd),priklausys nuo Jūsų kiek jo įšvirkšite.

aptepimui bandelėms:
1 kiaušinio trynys
1 v.š.vandens

mielių mišinys:
2 a.š.(7 g) sausų mielių
1a.š.cukraus
3 v.š.šilto pieno
25 g kvietinių miltų

Pasiruošti mielių mišinį.Mieles,cukrų,pieną ir miltus gerai išmaišyti.Statyti indą šiltai , kad pakiltų(pažadinam mieles).

Pakilus mielėms ruošti tešlą.Į mikserio dubenį suberti miltus ir sudėti minkštą(nelydytą) sviestą.Miltus ir sviestą tarp pirštų ištrinti.Supilti mieles,įmušti kiaušinius,įberti druską, citrinos žievelę ir mikseriu išminkyti tešlą.Minkyti 10 min. Tešla gaunasi labai minkšta.Formuojant kamuolį šiek tiek pasibėriau miltų,bet geriau miltų nepadauginti.
Dubens dugną ištepti aliejumi,įdėti tešlą ,padėti šiltai, kad pakiltų dvigubai.
Pakilusią tešlą trumpai perminkyti.Tešlą padalinti į 8 lygias dalis.Suformuoti lygias bandeles.
Formuojam bandeles.Ranką ištiesiate prieš bandelę,tarsi ruoštumėtės pasisveikinti.Mažuoju piršteliu ir bevardžiu volojat per bandelės vidurį,pasidaro du bumbulai:vienas didesnis,kitas-mažesnis, didesniam bumbule padaryti skylę,per tą skylę perkišti kitą bumbulą.Suformuoti taip visas bandeles , dėti į keksiukų formeles.Silikoninių formelių neriebalinau,metalines manau reikėtų ištepti riebalais. Labai aiškiai parodyta , kaip formuoti bandeles:čia



Statyti šiltai , kad pakiltų.
Pakilusias bandeles aptepti šepetėliu trynio ir vandens mišiniu ir šauti į orkaitę.
Kepti iš anksto įkaitintoje 190C orkaitėje 12 min.
Pravėsus bandelėms ,konditeriniu švirkštu įspausti  kremo.

Bandeles taip pat galima apibarstyti cukrumi,cinamonu ,kepti su razinomis, šokolado gabalėliais.
Citrininio kremo receptą parašysiu kitą kartą, dabar yra 5 val.ryto,einu truputį pamiegoti.Jau senstu,pradėjau knarkti,knarkiu kultūringai- pupsiu kaip ežys: pupt...,pupt...Cha cha trumpas vaizdelis iš asmeninio gyvenimo :)
Receptas iš čia:
Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...