Monday 8 December 2014

NAMINIAI ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI "OREOS"

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Pirmiausia pradėsiu ne nuo recepto,o nuo prasmingų minčių.Nenorėčiau,kad perskaičius receptą nutįstų seilės ir bėgtumėt kepti.Įpusėjo Adventas, todėl norėčiau,kad dažniau pamąstytumėt apie save,gyvenimo prasmę...
,,Kai prašote laimės ir gražaus gyvenimo,prašykite ne tik sau, bet visiems.Kai prašote ko nors geresnio,prašykite ne tik sau,bet visiems.Būtinai prašykite sau gerovės ir sveikatos,bet to paties prašykite visiems.
Įsivaizduojate,kas nutiktų,jei šeši milijardai žmonių to paties prašytų Jums?"(Rhonda Byrne "Mintys kasdien")

Receptas:

200 g šalto sviesto
85 g cukraus pudros
1 trynys
275 g miltų
30 g kakavos
žiupsn.druskos
vanilės
2-3 valg.šaukštai šalto vandens

Įdaras:
30 g sviesto
60 g saldaus kond.pieno
150 g cukr.pudros
vanilės
30 g balto šokolado

Galite išbandyti  ir šį įdarą:
150 g minkšto sviesto
135 g cukraus pudros
vanilės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temp.
Sviestą susmulkinkite kubeliais. Į mikserio indą dėkite sviestą, cukr.pudrą ,trynį, žiupsn. druskos gerai išmaišykite. Po to sudėkite miltus ir kakavos miltelius, įpilkite 2-3 valgomus šaukštus šalto vandens.
Jei neturite mikserio : sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su visais ingridientais ir greit suminkykite.
Paruoštą tešlą įvyniojame į maišelį ir dedame 1 val. į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame kuo ploniau. Pirmą kartą kepant neįsivaizdavau kokio storumo tešlą kočioti, tai gavosi per stori. Su stikline išspauskite sausainius. Aš turėjau figūrinį kočėlą, tai pagražinau. Tokių kočėlų būna pirkti Vokietijoje kalėdiniame turguje.






Suformuotus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi ištietos skardos.

Kepkite apie 10 min. Sunku nustatyti kada iškepę sausainiai nes  spalva ruda ir pačiupinėjus atrodo minkšti. Geriau neperkepti nes skonis būna ne koks. Kepkite pagal parašytą laiką, sausainiai  turėtų nebeblizgėti. O jeigu jums atrodys , kad sausainiai  dar per minkšti, geriau imkite lauk - atvėsę sukietės.

Įdarą paprasta padaryti: šokoladą ištirpykite ir  sumaišykite su minkštu  sviestu, cukraus pudra, vanile, kond.pienu. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Vieną sausainių pusę pertepkite įdaru ir suvožkite kitu neteptu sausainiu ,šiek tiek paspauskite.

P.S  Į tešlą dėkite tik trynį,nedėkite kepimo miltelių. Pirmą kartą kepant įdėjau visą kiaušinį nes galvoju nieko tokio čia neatsitiks, todėl sausainiai  kepant išsipūtė.

Skanaus!

1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...