Thursday 18 December 2014

IMBIERINIAI SAUSAINIAI

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Pažiūrėkite,kiek prikepiau įvairiausių formų imbierinių sausainių, nuotaikingų vyrukų.


Jūs ,taipogi,kartu su brangiausiais žmonėmis minkykit,lipdykit, maliavokit ir nepergyvenkit  jei nevietoj taškelį padėjot ar liniją kreivai nupaišėt - juk ne į parodą nešit.
Jei neturite įdomių formelių- paimkite kartono lapą ir išsikirpkite Jums patinkančių figūrų :kojinių, pirštinių, paukštelių, kankorėžių...
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų
.

Aš manau, svarbiausia- bendravimas, buvimas kartu ir yra didžiausias stebuklas.
Sausainiai,išties, skanūs,kvapnūs,traškūs.Nėra labai kieti,tikrai neišsilaužysit dantų.:)Imbieriniai sausainiai visad iš pradžių būna kietoki, bet kai pasistovi-suminkštėja.O dar geriausiai sudėti į kokią sandarią dėžutę.Tuo pat metu išbandžiau kitą imbierinių sausainių receptą,kai iškepiau atrodė skanūs,ne tokie kieti, bet po kelių dienų mano vyrukai nusisukinėjo galvas,pradėjo išsikraipyti.Tai net nerašiau to recepto.

Receptas:
150 g dirbtinio ar natūralaus medaus
110 g sviesto
100 g rudojo cukraus(arba imkite paprasto  cukraus tik truputėlį padeginkite,kad sausainiai būtų rudi)x
375 g miltų
1 a.š.cinamono
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š.maltų gvazdikėlių
1 kiaušinis
žiupsn.druskos

Ištirpinkite medų, sviestą ir cukrų. Nuolat maišydami leiskite masei užvirti, kad cukrus ištirptų. Masę atvėsinti.
Į dubenį suberkite miltus su kep. milteliais, prieskonius ir druską, įmušti kiaušinį, supilti atvėsusį medaus sirupą. Rankomis suminkykite tešlą. Tešla šiek tiek lips prie rankų, bet nesistekite per daug dadėti miltų nes vėliau kočiojant gali trūkinėti tešla. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą keletai valandų (geriausia  būtų palikti per naktį).
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temp.
Imkite tešlos gabalėlį ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą kuo ploniau,formelėmis išpjaustykite sausainius.Jei darysite sausainius su kartoninėm formelėm reiks truputėlį pasistengti-pjaustant spūra kraštai,todėl su peiliu dar padailinkite sausainių kraštelius.
Išpjaustytus sausainius dedate ant kepimo popieriumi išlotos skardos. Kepkite 7-10 min. kol sausainiai parusvės.Kuo plonesni sausainiai,tuo greičiau iškepa.Labai atsakingas momentas- stebėkit ir nežioplinėkit.

Cukraus deginimas:x
Keptuvėje ar nerūdijančio plieno puode įberti šiek tiek cukraus, maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta ir šiek tiek padega. Sumažinkite ugnį. Intensyviai maišant atsargiai įdėkite šiek tiek margarino,kad cukrus nesušoktų į gabalus. Sudėkite į karštą tirpinamą sviesto, medaus ir cukraus masę.

Glaistas(aisingas):

1kiaušinio baltymas
250 g cukraus pudros
citrinos sulčių arba rūgštelės ant peilio galo

Baltymą nuo trynių atskirti, išplakti iki lengvos putos (nereikia plakti iki standžių putų). Plakant po truputį dėti cukraus pudrą. Plakti tol , kol gausite standžią masę- apie 10 min. Taip paruoštas aisingas gerai tepasi ir vėliau nenubyra.
P.S. Svarbiausia, baltymo neplakite mikseriu, tik šakute ar plakimo šluotele.
Jeigu visą žadate nesunaudoti, supilkite į sandarų indą - laikosi ilgai. Jeigu reikia skystesnio arba apdžiuvo įlašinkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite.
Daug spalvų neprimarginkite, juk patys valgysite, o kokią žalą daro organizmui  spalvos - kiekvienam aišku. Galite pagyvinti  spalvomis kur ne kur. Man asmeniškai labai gražu baltai puošti sausainiai.

Šitokį naudoju rudąjį cukrų-Muscovado.Jis yra tamsus,šlapias,turi melasos skonį.Tokio cukraus mačiau yra pirkti "IKI" parduotuvėse.


Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Skanaus !

Šaltinis:neatsimenu

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...