Tuesday 23 December 2014

AGUONINIAI RAGELIAI


Šie sausainiukai labai tinka Kalėdoms- gražūs ir skanūs ,ir ko daugiau reikia.

Receptas:

300 g miltų
200 g sviesto(nei per šalto, nei per minkšto,kad galėtumėt minkyti)
150 g cukraus pudros
150 g maltų aguonų
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 g rūgščios grietinės

Glasūra:
1 stikl.cukraus pudros
1 baltymas
2-3 valg.šaukštai  citr.sulčių

Iš visų duotų produktų užminkyti tešlą ir 1 val.padėti į šaldytuvą.
Skardą iškloti kepimo popieriumi.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Stalą  šiek tiek pabarstyti miltais ir iškočioti ploną rulį (piršto storio), ir supjaustyti į 7 cm ilgio gabalėlius.Tų gabalėlių galus pasmailinam ir sulenkiam  į pusmėnulio formą.

Dedame į blėką ir kepame 8-12 min.Per daug nesukepkite,kai pradės rausvėti mėnuliukų galiukai-blėką traukite iš orkaitės  lauk.Leiskite šiek tiek atvėsti blėkoje, nes jie ištraukti iš orkaitės būna dar minkšti.

Kai atvėsta ,galus padažykite su glazūra.
Bandžiau dažyti tik cukraus pudros ir citrinos sulčių glazūra,tai spalva gavosi balzgana,negraži.O dažant, su parašyta glazūra-gavosi balti.
O čia per dau sukepiau:


Skanaus!

Šaltinis:Ratgeber Frau und familie

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...