Wednesday 15 October 2014

TURKIŠKOJI LAZANIJA

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Kai nusibosta valgyti mėsą išsikepu šią lazaniją. Mano dukra sakydavo: dėl šitos lazanijos galėčiau tapti vegetare. Man irgi patinka miltiniai patiekalai ir dar su varške.
Įdarus galite pasirinkti įvairius: ir su mėsa, ir su varške, ir su fetos sūriu,pridedant petražolių ar špinatų. Kitą kartą bandysiu su mangoldų lapais ar su dilgelėmis.Įsivaizduoju būtų labai skanu ir su meškinio česnako lapais. Eksperimentuokite ir atraskite savo skonį.

Reikės:
Tešlai:

4 kaišinių
100 ml vandens
50 ml natūralaus jogurto
4 stiklinių miltų
2 valg.šaukštai aliejaus
1 arb.šaukštelis druskos

Įdarui:

250 g rikotos ar varškės
saujelė petražolių
saujelė špinatų (ėmiau šaldytų)
2 skilteles česnako
žiupsnis druskos

Lakštų aptepimui:

150 g sviesto (ištirpinti)

Tešlai virti:
Vandens
Druskos
Kepimo forma 26cm*21cm dydžio

Eiga:

Kiaušinius,jogurtą,vandenį ir druską išmaišyti,tada supilti miltus ir išminkyti tešlą.Jei tešla gunasi per skysta miltų dadėkite pagal savo nuožiūrą. Palikti tešlą pastovėti 30 min.
Padalinkite tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočioti. Lakštai gali būti netaisyklingos formos ir nekreipti dėmesio , kad vieni gaunasi mažesni kiti didesni.











Užvirinkite vandenį, įdėkite, druskos.Šalia pasidėkite šalto vandens dubenį.









Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų




Kepimo formą ištepkite sviestu. Dėkite pirmą iškočiotos tešlos nevirtą lakštą. Aptepkite sviestu.
Kitą tešlos lakštą dėkite į verdantį vandenį 1 min.,  žiūrėkite, kad nesukibtų.Tada ištraukite ir dėkite į šaltą vandenį. Ištraukus iš šalto vandens nusausinkite rankomis arba dėkite ant koštuvo ,kad nuvarvėtų. Nusausinus dėkite į kepimo indą ant nevirto lakšto,aptepkite sviestu.Taip kartokite su 5 lakštais (virkite,dėkite į šaltą vandenį,nusausinkite ir aptepkite sviestu). Nereikia jų tiesiai užkloti, gali būti sisirangę.Jei lakštas būna per mažas ir neuždengia  pilnai, tai kitą lakštą dėkite nuo neuždengtos dalies.
Kai kepimo inde sudėti 5 tešlos sluoksniai( 1 nevirtas ir 5 apvirti), tada aptepame  pasiruošto įdaro. 
Toliau sudėti kitus 5 apvirtus tešlos sluoksnius, kiekvieną apšlakstant sviestu.









 Paskutinį sluoksnį dėkite nevirtą. Jei lakštas bus mažesnis nei kepimo indas pasilikite 2 nevirtus lakštus. Aptepkite sviestu. O kad lakštas nesukietėtų apibarščiau tarkuotu džiugo sūriu.
Kepkite 200 C temp.įkaitintoje orkaitėje, kol viršus ir apačia apkeps. Aš kepiau 15 min. ir dar 5 min. palikau išjungus orkaitę.

Skanaus!


Šaltinis:čia


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...