Friday 23 February 2018

ČESNAKŲ PASTA





Praėjus porai mėnesių nuo česnakų nuėmimo, jie pradeda dygti ar džiūti.Sunku išsaugoti namų sąlygomis.Žiemos viduryje pastebi, kad beliko tik marškinėliai, o mėtyti į šiukšlinę per brangu.Iš tiesų- ne pigi daržovė. Be česnako, kaip ir be duonos nemokame gyventi.
Pradėjus dygti česnakams sugalvojau pasidaryti pastą.Džiaugiausi ,kaip patogu ruošiant įvairius patiekalus - pakabini šaukštelį ir šliūkšteli  į sriubą, tai į salotas...Po poros dienų pastebėjau, kad mano pasta pradėjo keisti spalvą- žaliuoti.Baisu pasidarė, širdis pradėjo plakti greičiau.Mes žinome, kad žalių bulvių gali privalgyti tik vieną kartą ir Amen, bet ką daryti su žaliais česnakais? Baimė kyla juk iš nežinojimo. Ko nežinai ar nesupranti to imi bijoti.Greitai susiradau informacijos, baimės lemputę užgesinau :)
Pasirodo,vieni česnakai žaliuoja, kiti - ne, tai priklauso nuo česnako rūšies.Pažeidus mechaniškai česnako ląstelę- prasideda cheminės reakcijos.Labai aiškiai išaiškinta: čia
Reikės:
300 g nuvalytų česnakų
50 ml aliejaus
1 citrinos sulčių
1 a.š. druskos

Nuvalytus česnakus susmulkinti blenderiu, smulkintuvu, mėsmale, arba smulkiai smulkiai supjaustyti peiliu.



Sumaišote su aliejumi , citrinų sultimis, druska  ir gerai išmaišote.Sudedate į švarų stiklainėlį, užsukate dangteliu ir dedate į šaldytuvą.Laikosi ilgai.Gaunasi 390 g masės.



Šiame stiklainyje matosi nepakitusi česnakų spalva, nes daryti iš kitokios rūšies česnakų.

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...