Friday 25 March 2016

TRUPININIS PYRAGAS SU PERSIKAIS


Receptas

Mielinė tešla:
200 g miltų
15 g šviežių mielių
6 v.š šilto pieno
30 g sviesto (ištirpinti)
20 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnis druskos

Vanilinis kremas:
1 pakelis vanilininio pudingo miltelių
80 g cukraus
500 ml pieno

Trupiniams:
175 g miltų
80 g cukraus
100 g minkšto sviesto

Persikų (iš vienos skardinės 850 ml).Galite naudoti ir abrikosus.

Mielinė tešla. Į dubenį suberiame miltus,viduryje suformuojame  duobutę. Į tą duobutę sutrupiname mieles, įpilame šilto pieno, išmaišome, šiek tiek užberiame miltų. Pastatome šiltai kol suveiks mielės (šiek tiek suputoja,pakyla). Po to supilame tirpintą šiltą sviestą, įberiame cukrų,druską, įmušame kiaušinį ir dar papildomai įpilkite 5 valgomus šaukštus pieno.Tešlą išminkykite (apie 7- 10 min.). Išminkius uždenkite plėvele ar rankšluoščiu ir padėkite šiltai, kol pakils dvigubai.

Vanilininis kremas.Pudingo miltelius su cukrumi išmaišome mažo kiekio šaltame  piene. Likusį pieną užverdame. Dar kartą permaišome pudingą ir supilame į verdantį pieną, maišome kol sutirštėja. Puodą nukeliame nuo ugnies. Atvėsinti. Kad nesusidarytų ant pudingo viršaus plėvelė - užbarstykite šiek tiek cukraus pudros arba uždenkite dangčiu ir karts nuo karto pamaišykite.

Trupiniai.Į dubenį suberti miltus, cukrų,sudėti sviestą.Viską trinant tarp pirštų padarote trupinius.

Persikus palikti kiaurasamtyje gerai nuvarvėti.

Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 laipsn. temperatūros.

Formą imame apvalią nuimamais šonais 28 cm skersmens. Ištepti sviestu.

Pakilusią tešlą pakočiojame ant stalo lengvai pabarstyto miltais.Tešlą klojame į skardą ir šiek tiek (apie 3 cm ) pakeliame kraštą aukštyn . Dugną pabadome šakute.

Ant tešlos sukrečiame vanilininį kremą, išlyginame, išdėliojame persikus ir užbarstome trupinius.

Kepame 25-30 min.
Palikti vėsti formoje. Atvėsusį pyragą atsargiai išimti , galite apibarstyti cukraus pudra (nebarščiau ir taip gražus buvo).



Skanaus!

                                            Su Šv.Velykom!


Šaltinis:Ratgeber Frau und Familie

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...