Friday 7 August 2015

ŠOKOLADINIS PYRAGAS SU RAUDONUOJU VYNU


Kaip man patinka RYTOJUS.Prisižadi ką nors padaryti:pv,nuo rytojaus dietos laikytis, arba nuo rytojaus eiti darbo ieškoti...Prisižadėjau draugei receptą parašyti.Dievagojaus ranką prie širdies pridėjus ne šiaip sau pridėjus ,bet stpriai spaudžiau ir žadėjau -tikrai tikrai šiandiena tau parašysiu receptą.Pažadą reik tęsėti.Prisėdu prie kompiuterio ,rankas pakeliu virš klaviatūros, tik staiga pagaunu save tušiai žiūrinčią pro langą.Negaliu pasakyti kiek laiko šitaip sėdėjau.Ne šiaip sau žiūrėjau - aišku , mintis gaudžiau, kad neprasidėtų įrašas žodžiu RECEPTAS.Bandžiau dar kauptis,bet pasedėjus  šiek tiek,neradusi jokių minčių nutariau:  parašysiu RYTOJ.Atėjus Rytojui bandžiau vėl kažką spekuliuoti su RYTOJUMI,bet vėliau supratau, jei taip stumdysiu RYTOJŲ gali nebelikti ŠIANDIENOS.Atleisk, drauge, už mano pažadus ir pasižadu ,kad daugiau niekam taip stipriai nežadėsiu.Todėl grįžtu į ŠIANDIENĄ ir pradedu rašyti:

RECEPTAS

250 g minkšto sviesto
250 g cukraus
4 kiaušiniai
250 g miltų
125 ml raudono vyno
1 a.š.cinamono
3 a.š.kakavos
150 g šokolado gabalėlių
1 pakelis kep.miltelių
įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temp.
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo,įmušame kiaušinius po vieną palaipsniui-čia nereikia skubėti,įmuši vieną kiaušinį,leidžiame mikseriui padirbėti šiek tiek,po to kitą ir taip sumėtote visus pyragui skirtus kiaušinius.
Pasiruošiame sausus produktus- miltus,kakavą, cinamoną, kep. miltelius suberiame į vieną krūvą ir išsijojame.Tokį paruoštą mišinį suberiate į išsuktą sviesto, cukraus, kiaušinių masę.Ilgai nereikia maišyti,kai tik nebematote sausų miltų padarote STOP.Tuomet palengva sukant masę supilate vyną ir suberiate šokolado gabalėlius.Skaniau ir gražiau atrodo, kai šokolado gabalėliai yra stambesni.Papraščiausiai juos galite pasmulkinti peiliu,sutarkuoti burokine tarka ar smulkintuvu.Pastarųjų žaisliukų manau turi kiekviena šeimininkė.
Kai tešla paruošta pilame į tokią 15 X 28 formą:


Būtinai ją išklokite kep.popieriumi.Jei neįtiesite popieriaus,kepant prilips prie sienelių,bandant jį iškrapštyti jau pačios numanot kas gausis,neduok dieve dar prieš kokį balių. Aš, tai įtiesiu popierių jį šiek tiek pariebalinu ir pabarstau miltais.Nežinau ar aš čia pagal kulinarijos taisykles patariu,bet man gerai išsiima.
O dabar pašauname Į orkaitę ir kepame apie 1 val.Nežinau kokia Jūsų orkaitė, jei turitę ugninę geriau po 40 min.pasitikrinkite - kiškite sausą pagaliuką.Jei dar pagaliukas drėgnas temperatūrą pamažinkite iki 170 lapsnių,kad viršus mažiau degtų.
Iškepus leiskite pyragui šiek tiek pravėsti formoje,išimkite iš formos, nuimkite popierių, dėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.Geriau,kaip sakiau su pyragu elkitės atsargiau - nestumdykite, nedaužykite ir neplekšnokite per nugarėlę.Vėliau aptepus glazūra ir jai sustingus pyragas taps tvirtas ,kaip uola.
Glazūra:
100 g juodojo šokolado
20 g sviesto
2-3 v.š.vyno.  Jei nenorite vyno galite šliūkštelėti pieno arba vandens( 2-3 v.š.)

šokoladą pašildote kartu su sviestu,tuomet supilate vyną išmaišote ir kol dar šiltas aptepate pyragą. Jeigu turite noro,galite uždėti kokių nors grožybių.

Ar raudonojo vyno priekonis čia juntamas tikrai negaliu pasakyti.Bet,kad pyragas yra drėgnas ir toks šokoladinis ir dar labai skanus, tai tikra tiesa.


Skanaus!





No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...