Friday 14 November 2014

BLYNAI SU OBUOLIAIS



Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Kai tik išgirstame žodį ,,blynai", mūsų vaizduotėje  atsiveria niekuo neišsiskiriantis kepinys. Jis kepamas šimtus  metų, bet virtuvės alchemijoj jis lieka blynu. Kaip ir fizikoje: išrado lemputę, ir kaip ją betobulintų, vistiek ji lieka lempute.
Apie blynus galėčiau pripasakoti įvairiausių istorijų. Vieną iš jų parašysiu  tik nepagalvokit , kad čia anekdotas. Tai tikra , neišgalvota istorija.
,,Einu pakanaliais, girdžiu plinsių( blynų) kvapą. Užeinu pas A....ienę. Sušveičiu vieną petelnę (keptuvė), antrą, trečią. Išeinu į lauką ir staiga ...plinkt ant laiptų aukštielnikas. Persigandusi šeimininkė: -Kazimierali, kas tau?
- Ak, tu rupke (rupūžė) ar nežinai, kad man yšvarža (išvarža)".
Receptas:
100 g miltų
2 nedideli liaušiniai
šiek tiek (apie 50 ml) pieno
25 g cukraus
žiupsnis druskos
3 obuoliai
cinamono,cukraus
šiek tiek romo
aliejaus kepimui

Obuolius nulupame išimame sėklas ir supjaustome 1,5 cm storio griežinėliais .Tik išpjaukite didesnius viduriukus, nes į mažesnius viduriukus prisipildo tešlos ir nespėja iškepti,lieka pusžaliai.Apibarstykite su cinamonu ir cukrumi  ir įlašiname šiek tiek romo(nebūtina).
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.















Pieną, trynius ir miltus išmaišome .Tešla turi būti vientisos, tirštos koncistencijos.
Į baltymą įberiame druskos ir išplakame iki standžių  putų. Išplaktus baltymus įmaišome į tešlą. 
Imame obuolio griežinėlį pamerkiame į tešlą ir kepame įkaitintuose riebaluose. Kartais lieka sutrupėjusių obuolių, tai sumaišome su likusia tešla ir iškepame. Skonis nenukenčia. Galime patiekti su vanilininiu padažu.
Geri žmonės padovanojo knygą ir šis receptas iš čia:







1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...