Thursday 14 August 2014

TIRAMISU-BISKVITINIS VYNIOTINIS

Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.
Ką galiu pasakyti apie  šį vyniotinį? Skanu!!! Tokio skanumo tikrai nenusipirksi parduotuvėje.
Man patinka juos kepti, nes visada pasiseka iškepti.
Orkaitę įkaitiname iki 200 temp.
biskvitui reikės:
kiaušiniai 4 vnt.
cukraus 100 gr.
miltų 75 gr.
krakmolo 1 v.šaukštas (aš visada naudoju-kukurūzų krakmolą)
migdolų maltų 50gr.
kepimo miltelių 1 arb.šaukštelis
žiupsn.druskos (jos dedu į visus pyragus)
kremas:
želatinos 2 lapai arba 3-4 gr.sveriamos
maskarponės sūrio 350 gr.
varškės 9proc. 250 gr.
van.cukraus 1 pakelis
tirpios kavos 2 arb.šaukšteliai
cukraus 60 gr.
kakavos apibarstymui
Atskiriame kiaušinius.Trynius gerai ištriname su cukrumi.Į baltymus įberiame  žiupsnį druskos ir išplakame iki standžių putų.Trynių masę ,atsargiai maišant, sumaišome  su baltymais.Beriame miltų, kep.miltelių, maltų migdolų,  krakmolo mišinį. jei malsite patys migdolus, nuvalykite luobeles( užpilkite verdančiu vandeniu,palaikius kelias minutes vandenį nupilti,perlieti šaltu vandeniu). Supilame  miltų mišinį ne iškarti,o palaipsniui maišant tešlą. Daugelis,  daro klaidą sukdami  tešlą. Tešlą reikia versti iš apačios į viršų ir neperilgai vartyti , nes oras išeis iš baltymų, Biskvitas gausis ne toks purus,kietokas.Blėką ( apie 32*40cm) išklojame kep.popieriumi,pilame tešlą,išlyginame ir kepame apie 10 min.Per ilgai neperkepkite, nes biskvitas išsausės ir vyniojant  lūžinės.Ant stalo pasitiesiame rankšluostį, pabarstome cukrumi ir ant jo išverciame iškeptą biskvitą viršutine dalimi  į apačią. Kad nusiplėštų gerai kepimo popierius nuo biskvito, ant jo uzdedame gerokai drėgną rankšluostį. Šiek tiek palaikyti  rankšluostį ant biskvito, patikrinus ar plėšiasi popierius, jį nuimti. Susukame į rankšluostį, laikyti  susuktą  kol atvėsta. Pertepti  paruoštu varškės  kremu.Pirma tepame  baltą varškės dalį, ant jos viršaus - varškės  dalį su kava.  Susukame į rulį, apibarstyti kakavos milteliais. Kitą kartą bandysiu sudrėkinti biskvitą ,trūko drėgnumo.
Kremo paruošimas:
Jei turite želatinos lapų,tai juos 10 min, išmirkome šaltame vandenyje,nuvarviname ir dedame į varškės masę.O jei - milteliais, tai mažame kiekyje vandens išbrinkinkiname, pakaitiname  kol ištirps, tik neužvirkite. Atvėsinkite ir pilkite į varškės masę.
Varškę,maskarponės sūrį, cukrų, van. cukrų , želatiną gerai ištriname.Masę padaliname pusiau,Kavos miltelius išmaišome su 1 arb.šaukštelio karšto vandens, supilame į padalintą pusę.Gerai išmaišome.
Kas turi geros kaimiškos varškės , nebūtinai dėti maskarponės sūrio.Šį kartą dėjau, nes turejau nusipirkusi.Šiaip, visada ,kremus darau su kaimiška varške, tik gerai ištrinu su blenderiu.
Jei gaunasi tirštas kremas, aišku čia priklauso nuo varškės, tos želatinos irgi nebūtinai dėti.
Šaltinis: vok,žurnalas Freizeitwoche


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...