Friday 22 August 2014

POMIDORŲ PADAŽAS SU PAPRIKOMIS






Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­kite ant jų.

Šiandien parduotuvėse pilnos lentynos įvairiausių džemų, uogienių, daržovių konservų,...Kartais pagalvoji, kaip dažnai dabar girdžiu, kad neapsimoka patiems gaminti. Bet, kai pažiūri į etiketes, kiek ten visko pridėta mums nesuprantamais ženklais, tai gal geriau pačioms pasigaminti. Konservantai, dažikliai, saldikliai- tai rykštė mums patiems, mūsų vaikams ir mūsų anūkams.Pasižvalgykime aplinkui, kiek sergančių alzheimeriu, hiperaktyvių vaikų...Užteks moralo,rašau receptus.

Padažui reiks:

Pomidorai- 3kg
Raudonos paprikos- 4 vnt.
Svogūnai- 5 dideli 
Česnakas- 1 galvutė
Cukrus- 1stiklinė
Druska- 5 valgomi šaukštai(dėkite be kaupo, nes aš šiek tiek persūdžiau)
Actas- 150ml(9 PROC.)
Malti juod.pipirai- 1arb.šaukštelis
Cinamonas- 1 arb.šaukštelis
Bazilikas džiov.-1arb.šaukštelis
Aliejaus kepimui- pusės stikl.

Aš, dar įdėjau obuolių,tai dar pridėjau cukraus, nes man buvo per rūgštu.Obuolių dejau, kad padažui suteikčiau tirštumo.
obuoliai- 3vnt.+ pusės stikl. cukraus).

Pomidorus nuplikyti,nulupti odeles,supjaustyti nedideliais gabalėliais,
Papriką,nuluptus obuolius supjaustyti gabalėliais.Svogūnus supjautyti ir pakepti aliejuje.Daržoves sudėti į puodą, berti cukrų,druską, prieskonius.Virti apie 1 val.,kol masė ims tirštėti(nepamiršti pamaišyti,kad neprisviltų).Kai baigs virti viską susmulkinti blenderiu iki vientisos masės.Išpilstyti į sterilius stiklainius.Laikyti šaltai.

Skanaus!

1 comment:

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...