Wednesday 21 March 2018

TURKIŠKAS SKANĖSTAS IŠ MORKŲ ,,CEZERYE"


Mes, lietuviai, mėgstam saldžiai pavalgyti , bet ne tiek saldžiai kaip musulmonai.Jie taip saldžiai valgo, nesuprantu kaip jiems dar iš akių  nebyra cukrus.Teko Anglijoje juos pavaišinti rafaelo tortu. Ką manot? Jie ieškojo cukraus torte:) 
Šitas skanėstas nėra per saldus. Būtinai išbandykite pasigaminti.

Receptas :
4 stambios morkos( 300 g sutarkuotų morkų) žalios
150 g cukraus
pusės citrinos žievelės
pusės citrinos sulčių
1/5 a.š. cinamono malto
2 v. š. riešutų( ėmiau pistacijų, anakardžių, graikinių riešutų ir migdolų mišinį)
100 g sausainių miltų
kokoso drožlės

Morkas sutarkuokite.Naudojau tokią tarką.

Sausainius galite imti kokius norite, tik reikia susmulkinti iki miltų.Aš panaudojau užsilikusius lakštus nuo karamelizuoto medučio.

Tarkuotas morkas dėti į storu dugnu keptuvę ar puodą, suberti cukrų.Gerai išmaišykite ir uždenkite keptuvę ar puodą dangčiu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 30 min.Karts nuo karto pamaišykite.Troškinimo pabaigoje būkite atidesni, kad neprisviltų. Baigus kepti( išgaravus morkų sultims) į morkas berkite cinamoną, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis.Išmaišykite ir dar pakaitinkite minutę.

Atvėsinus morkų masę-berkite riešutus ir sausainių miltus.Sausainių miltų berkite tiek kek priims masė.

Iš masės galite suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse arba galite suformuoti batonėlį ir apvolioti kokoso drožlėmis.

 Jei formuosite batonėlį jį įvyniokite į plėvelę.Dedate į šaldytuvą 3- 4 valandoms.
Batonėlį aštriu peiliu supjaustyti griežinėliais.Man labiau patinka rutuliuko forma.

Skanaus!





No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...