Dažnai mes norime paprastų, greitai pagaminamų receptų, ,,Greitukų" galime pasigaminti skubant, kasdieniniam stalui,o šventėms reikia truputėlį pasistengti. Greitai pagamintas patiekalas ir atrodo ,,greitai"
Baumkuchenas, šakotis, raguotis - nesvarbu kaip jį pavadinsime, bet jis mums žinomas iki kaulo smegenų.Ne tik mes jį mėgstame , vokiečiai, bet ir labai populiarus Azijoje, ypatingai Japonijoje.
Mėgstu, kai pyragai atrodo estetiškai, ,,kultūringai",o šis pyragas toks ir yra - gražus, skanus.
Pradedam dirbti.
Pyragas sveria 1300kg. Puoštas imbieriniais sausainiais, baltu ir juodu šokoladu.
Receptas:
8 kiaušiniai L dydžio
210 g cukraus( 105g baltymams ir 105g sviestui)
125g kvietinių miltų
125 g maltų migdolų( galima pakeisti ir įprastais miltais)
125g kukurūzų krakmolo
250 g minkšto sviesto(kambario temperatūros)
11 g kepimo miltelių
žiupsnis druskos
1 a.š.vanilės ekstrakto
kepimo popieriaus ir jam patepti aliejaus
pertepimui:
150g abrikosų džemo(aš ėmiau geltonų slyvukų uogienės)
apie po 70g juodojo ir baltojo šokolado
Forma - įprasta , standartinė orkaičių blėka(40x33).Iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi.
Pirmiausia pasiruošti sausus ingredientus.Į vieną dubenį suberiate miltus , krakmolą, maltus migdolus ir kepimo miltelius.Išsijoti.
Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.Į baltymus įberti druskos.
Baltymus plakate iki lengvų putų.
Po to, ne iškarto visą, beriate cukrų(105g).Cukrų beriate per tris kartus.Baigiate plakti iki standžių viršūnių.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi(105 g)(+vanilės ekstrakto) iki baltos, purios masės.
Maža srovele pilti trynius, gerai išsukti.
Trečdalį baltymų dedate į trynių ,sviesto masę, neskubant išsukate.
Suberiate sausą mišinį, išmaišyti.
Sudedate likusius baltymus,palengva išmaišote.
Tešlą padalinate į 3 lygias dalis.
Vieną tešlos dalį pilate ant kepimo popieriumi išklotos skardos(nepamirškite popieriaus ištepti aliejumi), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį.
Kepti iš anksto įkaitintoje 230C laipsnių orkaitėje.Pirma blėka kepa 6 min.kitos dvi - 4 min.Blėką kiškite į pačią viršutinę dalį, arčiau griliaus.
Nereikia biskvitų labai perkepti,bus sunku susukti, trupės.Kepkite kol biskvito viršus vos parusvės.Mano truputėlį perkepė.
Pirmą iškeptą biskvitą,neatskiriant nuo popieriaus, dedate ant stalviršio.Biskvitą dalinate per pusę išilgai.Vieną dalį ištepti džemu, plonu sluoksniu.Storai tepti nereikia.Labai patogu tepti mentele.Apdegusius kraštelius nupjauti. Reikia suktis greitai, nes biskvitas greit vėsta ir kietėja.Džemą galite rinktis koks Jums patinka ir kokį turite.
Susukti išteptą pirmą dalį ant volo.
Vyniojant nereikia išsigąsti jeigu kur įplyšta - viskas susiklijuoja.
Ištepti džemu antrą dalį, susukti.Kai antrą , trečią ir kitas dalis vyniosite taikykite siūlę prie siūlės.
Kepate antrą biskvitą.Kepimo popierių galite imti naują arba ,kaip aš,mentele ar peiliu nugramdyti.Nepamirškite prieš kiekvieną biskvito kepimą ištepti popierių aliejumi.
Antrą iškeptą biskvitą ištepate džemu per visą plotį. Pjaunate pusiau išilgai.Susukate abi dalis ant volo.
Visą pyragą suvyniojate į kepimo popierių ir padedate atvėsti. Pakeliate aukščiau , kad neprarastų apvalios formos.
Atvėsus pyragui, aštriu peliu nupjaunate galus,nuimate nuo volo.Volą traukite lauk jį išsukant.
Ant garų vonelės ištirpinate šokoladą.Juo nuglaistote kelmą, puošiate ir dedate į vėsią vietą.Iš pradžių kelmą nutepiau juodu šokoladu ir iškart ant viršaus užtepiau baltu šokoladu.Baltą šokoladą tepiau teptuku iš apačios į viršų.Atrodo,kaip apšalęs ledu.
Volą galite pasidaryti iš kokio kalendoriaus, susukant jį ir sutvirtinant lipnia juosta.Galite panaudoti nuo kepimo popieriaus ar folijos.
Volą reikia būtinai apvynioti kepimo popieriumi.
Sėkmingo, kūrybingo kepimo!
Video:
No comments:
Post a Comment