Receptas:
30 g šviežių mėtos lapelių( gera sauja)
100 g kamb.temp.sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
0,5 a.š. kep. miltelių
Blenderiu sutrinti mėtų lapelius su cukrumi iki tyrelės.
Įdėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinį . Taip pat , blenderiu ištrinti iki vientisos masės.
Suberti miltus su kepimo milteliais. Tešla gaunasi minkšta , limpanti prie rankų. Miltų daugiau nedėkite, kad sausainiai gautųsi minkšti.
Formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, o kad tešla neliptų prie rankų - jas sudrėkinkite vandeniu. Rutuliukus dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ar kepimo kilimėliu. Gaunasi 19 vienetų.
Šakute iš viršaus paspaudžiate rutuliukus, kad gautųsi paplotėliai. Jeigu tešla limpa prie šakutės , kiekvieną kartą prieš spaudžiant sausainį, pamerkite į vandenį. Aš rutuliukų viršų pavoliojau smulkintų pistacijų trupiniuose,todėl tešla nelipo prie šakutės.
Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 C temp.- 15 min.Turi iškepti , bet neperkepti. Tuomet sausainiai nepraranda spalvos.
Apačia gaunasi rusvos spalvos.
Apačia gaunasi rusvos spalvos.
Mėtas naudojau korijietiškas.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment