Friday, 20 October 2017

SAUSAINIAI SU MĖTOMIS


Sausainius pagaminti labai paprasta, tik reikia turėti šviežių mėtos lapelių. Jie gaunasi minkšti ir vos vos juntamas mėtos skonis. Kam patinka intensyvesnis skonis gali į tešlą įlašinti 1-2 lašus mėtų aliejaus.Tokie sausainiai tiks ir kasdienai , ir svečiui pavaišinti , ir šventėms.

Receptas:
30 g šviežių mėtos lapelių( gera sauja)
100 g kamb.temp.sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
0,5 a.š. kep. miltelių

Blenderiu sutrinti mėtų lapelius su cukrumi  iki tyrelės. 
Įdėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinį . Taip pat , blenderiu ištrinti iki vientisos masės. 



Suberti miltus su kepimo milteliais. Tešla gaunasi minkšta , limpanti prie rankų. Miltų daugiau nedėkite, kad sausainiai gautųsi minkšti.

Formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, o kad tešla neliptų prie rankų - jas sudrėkinkite vandeniu. Rutuliukus dėkite į skardą,  išklotą kepimo popieriumi ar kepimo kilimėliu. Gaunasi 19 vienetų.
Šakute  iš viršaus paspaudžiate rutuliukus, kad gautųsi paplotėliai. Jeigu tešla limpa prie šakutės , kiekvieną kartą prieš spaudžiant sausainį, pamerkite į vandenį. Aš rutuliukų viršų pavoliojau smulkintų pistacijų trupiniuose,todėl tešla nelipo prie šakutės.  







Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 C temp.- 15 min.Turi iškepti , bet neperkepti. Tuomet sausainiai nepraranda spalvos. 

Apačia gaunasi rusvos spalvos.
Mėtas naudojau korijietiškas.

Skanaus!

No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...