Thursday 28 June 2018

PICA,,TOTORAS,,


Receptas- klasikinės picos tešla:
250 g kvietinių miltų
1a.š. cukraus
0.5 a.š. druskos
1a.š.sausų mielių
160 ml šilto vandens
1a.š.alyvuogių aliejaus

Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis, vandenyje ištirpinkite cukrų, druską ir supilti ant miltų.Viską maišyti kol neliks sausų miltų, supilti aliejų ir gerai išminkyti tešlą.Suformuoti kamuolį ir dėti į išteptą aliejumi dubenį.Pridengti rankšluoščiu ir palikti 50 min., kol tūris padvigubės.
Pakilusią tešlą padalinkite į keturias lygias dalis.Iš kiekvienos dalies atgnybkite tešlos po nedidelį gabalėlį  ausims padaryti.
Kaip parodyta nuotraukoje suformuokite picas ,tarsi dubenėlius.Viršutinį kraštą palikite platesnį.Suformuokite auseles, jas nepridėkite prie picos krašto , o šiek tiek pakiškite po picos kraštu.
Pridengti rankšluoščiu ir palikti 15 min. pailsėti.

Po to picų( dubenėlių) dugną ištepkite pomidorų padažu, sudėkite sugalvotą įdarą ir užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.


Aš dvi picas dariau su fetos sūriu, tai pagrindą patepiau grietine ,uždėjau fetos sūrio, uždėjau pjaustyto pomidoro ir užbarščiau tarkuoto džiugo sūrio.
Kepti iš anksto įkaitintoje 190 C orkaitėje 15- 17 min.
Iškeptas picas dekoruokite majonezu -  nupieškite  akis, ūsus,o į akių viduriukus įdėkite žalių ar raudonų pipirų.
P.S. Picos pagrindas  būna dar skanesnis , vos pakilusią tešlą padėsite į šaldytuvą per naktį fermentuotis.
Kodėl picos pavadinimas Totoras? Tai veikėjas iš japonų animacinio fantastinio filmo,, mano kaimynas totoro,,



Skanaus!


No comments:

Post a Comment

KORIUKAS [TOTORIŠKAS ČAK ČAK]

  Galbūt nieko naujo nepasakysiu.Receptų pilnas internetas,bet ką aš dabar žadu parašyti deja, nėra.  Koriukas labai skanus, nėra labai sald...